زهرا نعمتي تاريخ ساز شد
آرمان- حسين ردكا: ورزشكاران زن كشورمان در سالهاي اخير به موفقيتهای فوق العادهای دست يافتند. بانوان ورزشكار ايران در برخي رشتهها گوي سبقت را از مردان ربودهاند. بدون شك يكي از بانوان تاريخ ساز ايران زهرا نعمتي است.
نخستين مدال بانوان در المپيك و پاراالمپيك
زهرا نعمتي با كسب مدال طلاي بازيهاي پاراالمپيك تابستاني ۲۰۱۲ در شاخه ريكرو انفرادي نام خود را به عنوان نخستين و تنها زن در تاريخ ورزش ايران كه موفق به كسب مدال طلا در سطح المپيك و پاراالمپيك شدهاست، جاودانه كرد. موفقيتهای وي در اين سالها همچنان ادامه داشته است.
برنده جايزه اسپورتآكورد و حضور در سازمان ملل
نعمتي خرداد ماه سال 92 موفق به دريافت جايزه اسپورتآكورد شد. اين مراسم در حاشيه اجلاس كميته بينالمللي المپيك در سنپترزبورگ روسيه برگزار شد و در آن زهرا نعمتي، تنها نماينده جامعه ورزشي المپيك و پاراالمپيك ايران جايزه خود را دريافت كرد و سپس پيامي را در اين مراسم خواند. محمود خسرويوفا، نايب رئیس كميته ملي المپيك و رئیس كميته پاراالمپيك نيز در اين مراسم حضور داشت. اين جايزه از سوي سازمان اسپورت آكورد به فردي تعلق ميگيرد كه در عرصه ورزش و جامعه، فعاليتهاي قابل توجهي را انجام داده باشد. اين سازمان هر ساله برترين مربيان و ورزشكاران جهان را در شش شاخصه معرفي و از آنها قدرداني ميكند. اسپورت آكورد كه مقر آن در سوئيس است، نقش حمايتي را براي فدراسيونهاي بينالمللي رشتههاي ورزش المپيك و پاراالمپيك ايفا ميكند و از اهداف آن ميتوان به ترويج ورزش در تمامي سطوح جامعه اشاره كرد. وي يكسال بعد يعني خردادماه سال 93 به عنوان ميهمان كنفرانس سالانه اعضاي كنوانسيون معلولان به نيويورك سفر و سخنراني كرد.
كسب سهميه المپيك
زهرا نعمتي يكشنبه 17 آبان در مسابقات قهرماني تيروكمان آسيا، در ماده ريكرو انفرادي زنان با نتيجه ۷ بر ۳ از سد كمانداري از ويتنام گذشت و به ديدار پاياني اين رقابتها راه پيدا كرد. بر اين اساس، نعمتي موفق شد سهميه حضور در مسابقات المپيك ۲۰۱۶ برزيل را به دست آورده و افتخار بزرگي را براي خود و ورزش بانوان كشور رقم بزند. زهرا نعمتي كه براي نخستين بار در طول تاريخ ورزش كشورمان به عنوان يك فرد داراي معلوليت سهميه بازيهاي المپيك را دريافت كرد، در بازيهاي پاراالمپيك ۲۰۱۲ - لندن موفق به كسب مدال طلا شده است.
پرچمدار المپيك؟!
محمود خسروي وفا رئيس كميته ملي پاراالمپيك گفت: من به ياد میآورم كه در سال ۷۶ مقام معظم رهبري گفتند كه جوان ايراني براي قهرمان شدن چيزي كم ندارد. اين فرمايش ايشان زماني عنوان شد كه ورزش ما به اين سطح از موفقيت نرسيده بود. همه بايد دست به دست هم بدهيم تا زهرا نعمتي در بازيهاي المپيك به شايستگي حضور پيدا كند. نبايد اجازه بدهيم كسي براي ايشان حاشيهسازي كند و تا بتوند جزو فيناليستها قرار بگيرد كه اين اتفاق سالهاي سال در تاريخ ورزش باقي خواهد ماند. وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا كسب سهميه نعمتي نمي تواند باعث شود كه ديگر ورزشكاران ديگر رشتهها هم بخواهند در رشتههای المپيكي كسب سهميه كنند، گفت: ما اسم اين را زنگ خطر نمي گذاريم و به آن میگوييم زنگ اميد چرا كه در بازيهاي المپيك ريو ۱۱ هزار ورزشكار رژه میروند اما دوربين روي يك ورزشكار ويلچري متمركز میشود كه او هم زهرا نعمتي است. خدا كند كه همه ورزشكاران پاراالمپيكي، المپيكي شوند. خواهش من از كيومرث هاشمي اين است كه زهرا نعمتي را به عنوان پرچمدار كاروان ايران در بازيهاي المپيك ريو انتخاب كند.
كسب سهميه دوم
زهرا نعمتي دیروز موفق شد با كسب سهميه پاراالمپيك، نخستين ورزشكار داراي معلوليت ايراني است كه مجوز حضور همزمان در رقابتهاي المپيك و پاراالمپيك را دارد. وي در گفتوگو با روابط عمومي فدراسيون ورزشهای جانبازان و معلولان گفت: به خاطر پشت سر گذاشتن مسابقات كسب سهميه المپيك خسته بودم اما به لطف خدا توانستم با چند روز استراحت در مسابقات كسب سهميه پاراالمپيك نيز شركت كنم و خوشحالم كه با به دست آوردن آن توانستم يك بار ديگر دل مردم را شاد كنم. بانوي طلايي كاروان ايران خاطر نشان كرد: با مسجل شدن سهميه پاراالمپيك، تصميم خودم بر اين است كه هم در المپيك و هم در پاراالمپيك شركت كنم و اميدوارم اين امر محقق شود. نعمتي در پايان گفت: موفقيتم در كسب سهميه پاراالمپيك را به همسر عزيزم، رهام شهابي پور كه همپاي من در تمام تلاشهايم حضور داشته، تقديم ميكنم.