پارلمان علاقهمند کمک به دولت است
رئیس مجلس در گفتوگو با شبکه المیادین لبنان به موضوعاتی مانند تعاملات هستهای ایران با سایر کشورها، اولویتهای مجلس دهم، تدابیر مجلس برای همراهی با دولت و غیره اشاره کرد. علی لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه جو حاکم بر پارلمان در مجلس دهم چگونه است گفت: شرایط ایران از نظر سیاسی در حوزه مسائل داخلی به یک بلوغ رسیده و جریانهای مخلتف به منافع ملی کشور و آینده آن میاندیشند. رئیس مجلس ادامه داد: مشابهتهای دیگری در افکار جناحهای مختلف وجود دارد یعنی بیش از اینکه خط مشیها قبیلهای و حزبی باشد افراد به دنبال این هستند که منافع کشور را حفظ کنند. لاریجانی افزود: نمایندگان مجلس که در واقع خبرگان کشور هستند براساس قسمی که در ابتدای مجلس یاد میکنند از منافع و استقلال کشور صیانت میکنند که این امر باعث میشود که خارج از خط مشیهای حزبی بتوانند شرایط را فراهم کنند. وی تأکید کرد: معادلات سیاسی در داخل مجلس یک مقدار متعالیتر از معادلات حزبی است. لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص حضور جناحهای مختلف در مجلس دهم و چگونگی وحدت آنها گفت: افرادی که تصور میکردند در شرایط فعلی باید به منافع کشور خارج از این چارچوبها عمل کنند حضور داشتند که این افراد شامل اصولگراها و معتدلان میشوند. وی با بیان اینکه در مجلس چند قشر از جناحهای حزبی دیده میشود افزود: قسم اول افرادی هستند که اصولگرا بوده و طیفی را شامل میشوند و قسم دیگر متوسطین و معتدلین بوده و قسم آخر که آنها نیز طیفی هستند اصلاح طلبان نام دارند، اما در کل نمایندگان اینگونه تشخیص دادند که به منافع کشور توجه کنند. لاریجانی با بیان اینکه اکثر طیفهای مجلس ترجیح دادند که رأیشان به سمت من باشد گفت: ما یک فراکسیونی در مجلس تشکیل دادهایم که مجموعهای از اصولگراها و معتدلین را تحت عنوان فراکسیون ولایت گرد هم آورده و آنها جمعیت وسیعی هستند.
در شرایط فعلی پارلمان علاقهمند کمک به دولت است
به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حمایت پارلمان از دولت چگونه است افزود: در بیرون تفسیرها متفاوت است اما در شرایط فعلی پارلمان علاقهمند است به دولت کمک کند، بهدلیل اینکه ما در ایران با چالشهای مهمی به ویژه مسائل منطقهای و اقتصادی مواجه هستیم. وی ادامه داد: همه اعضای پارلمان علاقهمند هستند که از این چالشها عبور کنیم لذا این تقسیم بندی در این بخش دچار اشکال است و بنده و پارلمان عزممان کمک به دولت برای رفع مسائل اقتصادی و تمرکز بر راه حلهاست. لاریجانی با بیان اینکه اولویت مجلس کمک به دولت برای رفع مشکلات اقتصادی است گفت: مسائل اقتصادی و رفع آنها اولویت اصلی کشور است و باید به آن توجه کنیم. وی ادامه داد: قسم دوم اولویتهای ما مسائل منطقهای است زیرا چالشهایی که در منطقه همچون عراق، سوریه وافغانستان و همچنین جریانهای تروریستی وجود دارد بحرانهای زیادی را آفریده، لذا پارلمان به عنوان مکانی که خواهان صیانت از مردم است نسبت به تحولات منطقهای حساس بوده و این موضوع را اولویتهای کاری خود میداند. رئیس مجلس با اشاره به مساله توافق هستهای تاکید کرد: در مساله توافق هستهای هماهنگی پارلمان وجود داشته اما هنوز بخشهایی از این توافق محقق نشده است بنابراین ما میخواهیم این توافق به طور کامل اجرا شود. وی ادامه داد: تفسیرها متفاوت است من فکر میکنم در شرایط فعلی پارلمان علاقهمند است به دولت کمک کند بنابراین در موضوع هستهای ما مصر هستیم که با تعاملات مختلف بخش توافقات محقق شود؛ لذا بیش از این دسته بندیهای داخلی که گاهی تفسیر میشوند نکات مهمی که منافع ملی کشور است برای ما و تمامی جناحها مهم است و ما بر آن تمرکز کردهایم. لاریجانی نیز در پاسخ به سوالی مبنی براینکه موضوع توافق میتواند در انتخابات ریاست جمهوری آتی اثر گذار باشد یا خیر، تصریح کرد: موضوع انتخابات آینده این نیست، مسائل دیگری میتواند موثر باشد؛ البته پارلمان همیشه تاثیر دارد. من فکر میکنم اگر دولت فعلی در آینده بتواند در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاریهایی که در ایران باید انجام شود تلاش کند میتواند توفیق کسب کند. وی ادامه داد: باید یک جهش اقتصادی در کشور ما رخ دهد، البته در داخل مسائل فرهنگی نیز باید مورد توجه ما قرار بگیرد، چون اساس انقلاب اسلامی در آزادی فکر و عمل بوده و تفاوت ما با کشورهای دیگر در این مهم است. لاریجانی با اشاره به اظهارنظر برخی از سران کشورها با کشور ما افزود: من احساس میکنم آنها با ساختارهای خود راجع به ما قضاوت میکنند؛ مثلا میگویند چرا ایران چنین تصمیمی را نگرفته است که این موضوع شاید به نقد بسیاری بر ما منجر شود، اما مساله آزادی فکر و اندیشه نکته کلیدی در انقلاب ما بود از این رو آنها باید با ساختارهای جامعه ما در خصوص ما اظهارنظر کنند.
آمریکاییها در موضوع برجام بد عهدی کردند
رئیس مجلس با اشاره به دیگر اولویت کشور در بحث اقتصادی گفت: بد عهدی آمریکاییها در موضوع برجام باعث شده بانکهای آمریکایی نتوانند با بانکهای ما وارد تعامل شوند، بنابراین آنها کم کاری کرده و درست کار خود را انجام ندادند. وی ادامه داد: ما نیازمند بیانیه نیستیم، آقای کری میگوید ما بیانیه دادهایم و این بانکها خود راضی به مراوده نیستند در حالی که ما میدانیم در عالم سیاست بیانیه داده و در زیر کار دیگر میکنند. از این رو ما احتیاج داریم که این فعل اقتصادی صورت بگیرد. لاریجانی با تاکید بر اینکه آمریکاییها در موضوع برجام با مسائل بانکی مقصرند گفت: اگر این مساله حل نشود به طور حتم مشکل برای آنها ایجاد خواهد شد، وقتی مسائل اقتصادی ایران مطابق برجام حل نشود یعنی آمریکاییها به توافقاتشان عمل نکردهاند، از این رو ممکن است به تجدید نظر برسد. ما فعلا به دنبال این هستیم که از مسیری که در برجام آمده اختلافات حل شود اما شرایط داخلی ایران میتواند تغییر کند. وی با بیان اینکه فیمابین ما و آمریکا مشکلات زیادی وجود دارد تصریح کرد: ما نمی خواهیم مشکلات از مسیر غیرمعقول حل شود. وی ادامه داد: تلاش ما در موضوع هستهای این بوده که سالها کشمکش در این موضوع را از مسیر معقول حل کنیم، از این رو من فکر میکنم پایه کارهای آینده در این مسأله است که چگونه موضوع هستهای پیش برود. طبعا اگر آنها بخواهند در این موضوع سوء استفاده کرده و مکری به خرج بدهند ایرانیها پاسخشان را خواهند داد. اگر آمریکاییها در موضوع هستهای تخطی کنند ما برای فهماندن راه درست به آنها دست به کار خواهیم شد. لاریجانی در پاسخ به سوالی در خصوص ریاست جمهوری اوباما و آمریکا و اینکه وی برخلاف دیگر رئیس جمهورهای این کشور بدون دخالت دادن نیروهای نظامی توانسته در منطقه نفوذ کند گفت: از این منظر ممکن است اوباما موفقتر و عاقلانهتر عمل کرده باشد اما باید بدانیم مشکلاتی هم بهوجود آورده که ناامیدی رخ داده نتیجه این اقدامات است زیرا وی ابتدا امیدی را به ویژه در خصوص روابط با مسلمانان ایجاد کرد که بعد به یأس تبدیل شد. رئیس مجلس با اشاره به دو نامه اوباما به رهبر معظم انقلاب افزود: رویکرد ایران واقع بینانه بود و میخواست آنها را تست کند اما وقتی حوادث 88 رخ داد یک مرتبه آنها فرمانشان را عوض کرده و رفتار خصمانهای نشان دادند و این نشان داد که آنها تعادلی در رفتار سیاسی خود ندارند. لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه حضور بشار اسد با وجود مخالفتهای کشورهای آمریکایی و اروپایی را چگونه ارزیابی میکنید گفت: خود این موضوع یعنی حذف بشاراسد یک نوع دیکتاتوری بین المللی است که کشورهایی برون از کشوری در خصوص حضور یا عدم حضور رئیسجمهور اظهار نظر کنند. از این رو باید تمامی مسائل مشروعیت داشته باشد. وی ادامه داد: این نوع رفتارها دیکتاتورمآبانه است. از این رو رئیس جمهور سوریه را باید مردم تعیین کنند و من این رفتار را قبول ندارم که کشوری دیگر در مورد سرنوشت سوریه تصمیم بگیرد. رئیس مجلس ادامه داد: اگر مردم بشاراسد را نخواهند ما هم مشکلی نداریم و موضع ما آن است که مردم سوریه چه میگویند. ما مخالف این هستیم که در جایی بنشینیم و بگوییم بشار اسد بماند یا برود. وی ادامه داد: مساله ما این نیست که روی یک فرد بحث کنیم ما روی یک قاعده بحث میکنیم و معتقدیم که آینده سوریه باید دموکراتیک باشد و همه جریانها در آن حضور داشته باشند.