کـوتـــاه
تخریب فسیل 7 میلیون ساله در دلفان
تابناک: مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در پروژه راهسازی، قسمتی از سایت فسیلهای هفت میلیون ساله منطقه گاوکش شهرستان دلفان تخریب شد. مهرداد فتحیبیرانوند اظهار کرد: متاسفانه در پروژه راهسازی توسط پیمانکار اداره کل راه و شهرسازی استان، قسمت کوچکی از سایت فسیلهای هفت میلیون ساله منطقه گاوکش شهرستان دلفان تخریب شد. او با بیان اینکه پیمانکار این کار را سهوی دانسته است، افزود: بلافاصله نیروهای اجرایی اداره حفاظت محیط زیست از این موضوع با خبر شدند و از آسیب بیشتر سایت جلوگیری کردند. فتحیبیرانوند خاطرنشان کرد: درحال حاضر کارشناسانی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست درمحل حاضر شدند و در حال پالایش خاکهای برداشته شده هستند. همچنین مابقی سایت برای کشف و بررسی فسیلهای دیگر مورد کنکاش قرار گرفته است. او اظهارکرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان به علت تخریب این سایت اقامه دعوی کرده و پرونده قضائی جهت سیر مراحل قانونی به مراجع ذیصلاح ارجاع داده شده است.
تخریب محیطزیست برای گاز رسانی
ایلنا: نماینده مردم دماوند درمجلس از تخریب محیط زیست این شهرستان در جریان گازرسانی به روستاهای لاریجان انتقاد کرد. قاسم میرزایی نیکو با اشاره به مشکلات فراوان محیطزیستی دماوند اظهارکرد: متاسفانه هنوز پیگیریهای مسئولان نتیجه نداده است. او ادامه داد: در سالهای گذشته مردم منطقه در اعتراض به فاجعه زیستمحیطی در دماوند درپی گازرسانی به چند روستای لاریجان، زنجیره انسانی تشکیل داده بودند که با وعدههای مسئولان وقت از ادامه اعتراض خود منصرف شدند، اما مشکلات همچنان پابرجاست. این نماینده مجلس در تشریح این فاجعه محیطزیستی گفت: درست یکسال گذشته در تاریخ ۳۱شهریورپروژهای با عنوان خط انتقال لوله گاز از دماوند برای گازرسانی به بخشهایی از لاریجان در شهرستان آمل به طول ۴۶ کیلومتر در بکرترین منطقه دماوند در ارتفاعات حدود سههزار متری آغاز شد که با توجه به میزان تخریب محیط زیست و منابع طبیعی، حامیان محیطزیست نسبت به این پروژه حساس شدند.
شناسایی200 مبتلا به مالاریا در بوشهر
ایرنا: معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتی استان بوشهر گفت: در اجرای طرح بیماریابی و مبارزه با مالاریا در این شهرستان 200 بیمار شناسایی و درمان آنها آغاز شده است. پرویز احمدی افزود: با آغاز فصل پاییز که زمان انتقال مالاریا و افزایش موارد بیماری در استان بوشهر است، طرح بیماریابی گروههای پرخطر در دهستان کبگان و منطقه زیارت ساحلی شهرستان دشتی به اجرا درآمده است. او اضافهکرد: در اجرای این طرح از تمام گروههای پرخطر آزمایش خون گرفته و با استفاده از کیت تشخیص، بیماری مالاریا سریع شناسایی میشود. معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دشتی استان بوشهر افزود: در پنج روز اول اجرای این طرح تاکنون در 200 نفر از کارگران شاغل در حوضچههای پرورش میگو منطقه زیارت که اتباع افغان و بلوچ هستند، موارد بیماری مالاریا تشخیص داده شد. احمدی گفت: پس از شناسایی این بیماران بلافاصله درمان گروهی و پیشگیرانه آغاز شده است.
تدریس جامعهشناسی دفاع مقدس در دانشگاه
ایسنا: مدیرکل دفتربرنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تصویب پنج رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد خبر داد. عبدالرحیم نوه ابراهیم با اشاره به جلسهای که در تاریخ 20 شهریور برگزار شد، گفت: دراین جلسه پنج رشته در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید که سه رشته متعلق به دانشگاه امام باقر(ع)، یک رشته متعلق به دانشگاه امام حسین(ع) و یک رشته متعلق به همه دانشگاههاست. او درباره رشتههای مذکور توضیح داد: رشتههای امنیت اقتصادی و امنیت بینالملل جزو سه رشته متعلق به دانشگاه امام باقر(ع)، رشته جامعهشناسی دفاع مقدس متعلق به دانشگاه امام حسین(ع) و رشته علوم شناختی متعلق به همه دانشگاهها هستند. مدیرکل برنامهریزی وزارت علوم اضافه کرد: با توجه به اینکه ثبتنام مقطع ارشد برای سال 95 به اتمام رسیده است، رشتههای جدید از سال 96 در دفترچه انتخاب رشته ثبت خواهند شد.
جلیقههای ضدگلوله بر تن محیطبانان
تسنیم: فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست گفت: تمامی محیطبانان کشور به جلیقههای ضدگلوله تجهیز خواهند شد. حمیدرضا خیلدار درباره تامین تجهیزات محیطبانان سراسر کشور اظهارکرد: تامین تجهیزات فردی و عملیاتی محیطبانان یکی از اولویتهای یگان حفاظت محسوب میشود که به همین سبب مذاکراتی میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام گرفت و تامین آن بهطور کامل مدنظر خواهد بود. اوادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بودجه تجهیزات یگان حفاظت را براساس توافق انجامشده میان سازمان محیط زیست و وزارت دفاع در اختیار این وزارتخانه میگذارد و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در طول مدت پنج سال یگان حفاظت سازمان محیط زیست (محیطبانان) را تحت پوشش قرار میدهد.
20 تا ۴۰ سالگی اوج مصرف مواد مخدر
میزان: کارشناس پژوهشی اعتیاد گفت: اوج مصرف مواد مخدر بین 20 تا 40 سالگی است. هومان نارنجیها اظهارکرد: وضعیت اعتیاد در کشور نسبت به سالهای گذشته تغییر چندانی نداشته است و همچنان بیشترین معتادان کشور را جوانان تشکیل میدهند. او افزود: این روزها اعتیاد در بین سنین 20 تا 40 سالگی اتفاق میافتاد که اکثرا خانمها بین 18 تا 35 سالگی و آقایان 20 تا 40 سالگی درگیر مواد مخدر میشوند. این کارشناس اعتیاد از افزایش مصرف قلیان و سیگار در بین دانشآموزان خبرداد و گفت: از دروازههای ورودی اعتیاد مصرف سیگار، قلیان و الکل است و اگر جوانی به ویژه قبل از سن 19 سالگی آن را مصرف کند احتمال معتاد شدنش زیاد است. البته یکی دیگر از دلایل روی آوردن به مصرف مواد واعتیاد اختلالات روانی فرد است.
شکار یک خرس قهوهای در البرز
مهر: یک خرس قهوهای به منظور تاکسیدرمی و مصرف خوراکی در البرز مرکزی شکار شد. رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نوشهر گفت: با توجه به تاریک شدن هوا، محیطبانان در مسیر احتمالی خروج متخلفان به کمین نشسته و حوالی ساعت ۲۲ شب یک خودرو نیسان وانت را که در حال حرکت به سمت روستا بود متوقف کردند.کامبیز محسن سلطانی اظهار داشت: در بازرسیهای انجامشده لاشه یک خرس قهوهای جوان شامل پوست کامل و گوشت راسته و فیله خرس کشف و ضبط شد.