هشدار درباره ویزای جعلی اربعین
درگردهمایی اربعین سال گذشته 26 میلیون زائر حضور داشتند. بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت، نزدیک به یک میلیون و 600 هزار زائر ایرانی با دریافت روادید وارد عراق شده اند. پیشبینی میشود امسال، تعداد زائران افزایش یابد که نیازمند تمهیدات بیشتری است. دریافت ویزا یکی از تمهیدات لازم برای زائران است که تاکنون 301 هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند. خبرها حاکی از صدور ویزای جعلی در مراکز غیرمجاز است. همچنین مرز جدیدی برای ورود زائران به عراق اضافه نمیشود. نیروی انتظامی از چند ماه گذشته کار خود را آغاز کرده و در سه مرز شلمچه، چزابه و مهران، پذیرای زائران حسینی خواهد بود.
ویزای اربعین 40 دلار
مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت از شناسایی تعدادی از دفاتر و جایگاههای غیرمجاز صدور ویزای جعلی زائران اربعین خبر داده و میگوید: شرط عبور زائران از مرز، ثبت نام در سامانه سماح است. در حال حاضر تنها مرجع رسمی برای صدور ویزای زائران اربعین سامانه سماح است و تنها افرادی میتوانند از مرز عبور کنند که در این سامانه ثبت نام و ویزا دریافت کرده اند. محسن نظافتی بیان میکند: برخی از افراد سودجو از زائران اربعین کلاهبرداری کرده و آنها را با صدور ویزای جعلی فریب میدهند که تعدادی از این کلاهبرداران با اطلاع رسانی زائران به سازمان حج شناسایی و بازرسان سازمان وارد عمل شده و دستگیر شدهاند. او ادامه میدهد: تا چند روز مانده به اربعین متقاضیان میتوانند در سامانه سماح ثبت نام کنند و این سامانه همچنان باز است. نظافتی اعلام میکند: قیمت ویزا ۴۰ دلار است و این مبلغ را طرف عراقی مشخص کرده است. به گفته مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت، در حال حاضر در ۱۶ نقطه در استانهای مختلف کشور ویزا برای زائران اربعین صادر میشود. او با اشاره به اینکه بیمه و خدمات پزشکی نیز مختص زائرانی است که ثبتنام کردهاند، میافزاید: ۴۰ دلار برای ویزا و ۲۵ هزار تومان نیز برای بیمه از زائران دریافت میشود که سقف تعهدات بیمه برای این افراد ۱۹۲ میلیون تومان است.
مرز جدید نداریم
فرمانده ناجا نیز در آستانه اربعین حسینی، چنین اظهار نظر میکند: اضافه شدن مرز جدید برای اربعین امسال بعید است، اما در صورت تصویب مراجع داخلی و موافقت طرف عراقی، ما آمادگی لازم را داریم. حسین اشتری درباره تمهیدات نیروی انتظامی برای برگزاری مراسم اربعین بیان میکند: نیروی انتظامی از چند ماه گذشته کار خود را آغاز کرده و در 3 مرز شلمچه، چزابه و مهران، پذیرای زائران حسینی خواهد بود ولی لازم است تا زائران پیش از حضور در مرزها، در سامانه سماح ثبتنام کرده و نسبت به اخذ گذرنامه و ویزای معتبر اقدام کنند. اشتری در پایان خاطر نشان میکند: در حال حاضر تمام نیازهای زائران در قرارگاه مرکزی اربعین احصا شده و گرچه هنوز اقدامات انجام شده کفاف پاسخگویی به تمام نیازهای زائران را ندارد ولی گامهای بسیار خوبی برای خدمترسانی بیشتر به زائران برداشته شده است. دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی هم در اظهارنظری، بازگشایی مرز سومار مندلی برای ایام اربعین حسینی را منتفی دانسته و میگوید: مرزهای مهران، شلمچه و چزابه بهصورت زمینی و مرز خرمشهر بهصورت دریایی در اختیار زائران اربعین حسینی خواهد بود. مجید آقابابایی درباره مرزهای تعیین شده خروج و بازگشت زائران در ایام اربعین حسینی اظهار میکند: زائران اربعین حسینی میتوانند با داشتن مدارک قانونی از مرزهای زمینی، هوایی و دریایی به خاک عراق تردد کنند. اومی افزاید: بازگشایی مرز سومار مندلی که قرار بود در ایام اربعین حسینی انجام بگیرد نیز منتفی شده و زائران از همان مرزهای تعیین شده به این سفر اقدام میکنند. دبیر ستاد مرکزی اربعین حسینی تصریح میکند: مرز هوایی ایران و عراق نیز در ایام اربعین حسینی آماده خدمترسانی برای زائران است و پیشبینی میکنیم که امسال همانند سال گذشته، 6 درصد زائران از مرز هوایی اقدام به سفر کنند. به گزارش تسنیم، او اعلام میکند: اکثریت زائران اربعین حسینی، مرزهای زمینی را برای سفر خود انتخاب میکنند و تمامی امکانات لازم برای این منظور مهیاست. پیشبینی میکنیم امسال بیش از دو میلیون نفر از کشورمان به عتبات عالیات در ایام اربعین سفر کنند و شاهد افزایش تعداد زائران خواهیم بود.این درحالی است که پیشتر حسین ذوالفقاری، رئیس ستاد مرکزی اربعین گفته بود: مرز سومار مندلی نیز میتواند بهعنوان مرکز کمکی مهران در ایام اربعین حسینی مورد توجه زائران قرار گیرد، اما بازگشایی آن منوط به فراهم آمدن زیرساختهاست.