قرارداد ساخت کشتی مربوط به سال 2008 است

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه سال‌های سال باید تلاش کنیم تا بتوانیم وضع زندگی مردم به سال‌های گذشته بازگردد، گفت: پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور آمال و آرزوی هر مسلمان و انقلابی است. به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در گردهمایی مدیران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) که همزمان با سالروز تاسیس این قرارگاه برگزار شد، افزود: رشد منفی 8/6 درصد و تورم 40 درصد و کاهش قدرت خرید مردم را شاهد بودیم که به عبارتی درآمد سرانه مردم نسبت به سال 90 در سال 91 و 92، 21 درصد کاهش پیدا کرد.او ادامه داد: سال‌های سال باید تلاش کنیم تا بتوانیم وضع زندگی مردم به آن سال بازگردد.  
 چالشی به نام بیکاری
اوادامه داد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های اصلی اقتصاد ایران که پیش روی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، این است که بر مشکلات غلبه کند و در کنار این مشکلات به حجم نیروی بیکار جوان جویای کار فکر کند. معاون اول رئیس‌جمهوری یادآور شد: در سال 95 نیروی جدیدی که تقاضای کار از کشور کرد یک میلیون و 200 هزار نفر بود، از این به بعد هر سال بالغ بر یک میلیون و 200 هزار سالانه نفر مطالبه کار می‌کنند. جهانگیری افزود: اگر تمام اقتصادهای دنیا را بررسی کنیم، می‌بینیم اقتصادهای کشورها با حجم بزرگ سالی چند هزار نفر شغل ایجاد می‌کنند؟ اقتصاد ایران در برخی دوره‌ها که بهترین دوره بوده 600 هزار شغل ایجاد کرده است، در برخی اوقات در یک دهه تعداد شغل‌های ایجاد شده در اقتصاد ایران در حد صفر بوده است. او ادامه داد: این اقتصاد اگر نتواند سالی بیش از یک میلیون شغل ایجاد کند در چند سال آینده با حجم زیادی از بیکاری روبه‌رو خواهیم بود.
 5 رویکرد اقتصاد مقاومتی
معاون رئیس‌جمهوری همچنین گفت: پنج رویکرد اقتصاد مقاومتی در همه دستگاه‌های کشور باید حاکم باشد و همه دستگاه‌هایی که در مقابل فرمان رهبری خود را مسئول می‌دانند باید خود را مورد بازخواست قرار دهند که چقدر توانستند در این زمینه موفق عمل کنند. جهانگیری افزود: حجم اقدامات انجام شده که در نمایشگاه قرارگاه سازندگی خانم‌الانبیا(ص) به نمایش گذاشته شده انسان را به وجد می‌آورد. او همچنین به 55 طرح در حال اجرای قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) اشاره کرد و یادآور شد: این طرح‌ها در توسعه کشور نقش کلیدی دارند و قرارگاه مصمم است آنها را در دولت یازدهم تکمیل و به نتیجه برساند. در خصوص نحوه تامین مالی آن نیز در ستاد اقتصاد مقاومتی جلسه برگزار کرده و حتما کمک می‌کنیم. معاون اول رئیس‌جمهوری افزود: این 55 طرح باید با جدیت و سرعت کامل شود، برخی طرح‌ها مثل ستاره خلیج فارس یک کار اقتصاد مقاومتی ضروری و حیاتی کشور است. جهانگیری یادآور شد: طرح ستاره خلیج فارس نه تنها ایران را از واردات بنزین بی نیاز می‌کند بلکه این کشور را به یکی از صادرکنندگان بنزین تبدیل می‌کند. او یادآور شد: با راه اندازی ستاره خلیج فارس که افتخاری برای کشور است، یک بازار مطمئن 360 هزار بشکه در روز خواهیم داشت، هشت پالایشگاه دیگر نیز در پارس جنوبی برای میعانات گازی شروع کرده ایم، قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) قول داده است فاز اول آن امسال راه اندازی شود. جهانگیری افزود: قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) از ظرفیت‌های بسیار خوبی برخوردار است، هم دارای نیروی انسانی و هم ارتباط خوب با پیمانکاران و دارای تجهیزات خوب است. تعداد تجهیزات امروز قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) در هیچ جای دیگر از کشور نیست. او با تاکید بر اینکه ما بر استفاده از توان داخلی اصرار داریم، اظهارداشت: هیچ قرارداد خارجی نباید امضا شود مگر اینکه از ظرفیت داخل کشور استفاده کامل شود، هیچ قرارداد خارجی نباید منعقد شود مگر اینکه پیوست فناوری کامل را در کنار آن قرارداد خارجی داشته باشد. معاون اول رئیس‌جمهوری با یادآوری اظهارات فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) درمورد قرارداد جدید کشتی سازی با کره جنوبی گفت: این قرارداد مربوط به سال 2008 میلادی است و قرارداد جدیدی نیست که امروز منعقد شده باشد. در آن زمان بیش از 25 درصد قرارداد پرداخت شده اما به دلیل تحریم نتوانستند پول بعدی را بدهند و علیه ایران شکایت کردند. جهانگیری یادآور شد: بعد از قضایای برجام مذاکراتی انجام شده است و آنها پذیرفتند قرارداد اجرا شود و 25 درصد از قیمت آن زمان نیز کمتر کرده‌اند. او افزود: زیرساخت‌های خوبی در صنعت کشتی‌ سازی کشور ایجاد شده است. این صنعت باید حتما راه‌ بیفتد و راهکارهای مناسبی نیز برای تامین مالی مورد نیاز آن فراهم شود. جهانگیری ادامه داد: با یافتن راهکار مناسب برای تامین مالی در زمینه کشتی‌ سازی، ایران حتما به کشتی‌ ساز خوبی در دنیا تبدیل خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه