بیشتر بد انیم

10 توصیه برای آشپزی سالم

آشپزی سالم ساده‌ترین روش ممکن برای این است که سالم زندگی کنید و از دارو و دکتر دور بمانید.اول از همه بهتر است بپذیریم که آشپزی هنر است و افرادی که این هنر را به خوبی می‌دانند خدمت زیادی به سلامتی خود و اطرافیانشان می‌کنند. از این گذشته تهیه غذاهای خوشمزه و سالم لذت زندگی را نیز بیشتر می‌کند. البته منظورمان این نیست که حتما باید یک سرآشپز حرفه ای باشید. همین که مواد غذایی را بشناسید و به بهترین و سالم‌ترین وجه از آنها استفاده کنید یک آشپز حرفه ای به حساب می‌آیید. بهتر است آشپزخانه‌تان پر از مواد غذایی سالم مانند میوه، سبزیجات، دانه‌های کامل باشد. در عین حال تا جایی که می‌توانید سس‌های چرب و روغن‌های ناسالم و غیره را از خود دور کنید. 10 توصیه برای آشپزی سالم‌تر برایتان داریم.

در انتخاب روغن‌ها دقت کنید: باید بدانید که همه روغن‌ها و چربی‌ها مضر نیستند. اگر می‌خواهید از روغن‌های سالم برای آشپزی استفاده کنید باید به سمت چربی‌های اشباع نشده مانند روغن زیتون بروید. بهتر است تا جایی که می‌توانید دور چربی‌های اشباع شده مانند کره را خط بکشید. توجه داشته باشید که حتی از روغن‌های سالم هم با احتیاط استفاده کنید. منظورمان این است که در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید. به خاطر اینکه روغن‌ها در حالت کلی پرکالری هستند و مصرف بیش از اندازه آنها باعث چاقی خواهد شد.

مواد غذایی طبیعی غیر فرآوری‌شده را در اولویت قرار دهید: به جای خرید محصولات غذایی فراوری شده و صنعتی از مواد غذایی طبیعی استفاده کنید. دانه‌های کامل مانند برنج قهوه ای و بلغور سالم‌تر بوده و حاوی فیبر، ویتامین B، منیزیم، زینک و مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند که سلامتی شما را تضمین می‌کنند.

آشپزی سالم با میوه و سبزیجات ممکن می‌شود: متاسفانه در دنیای صنعتی و شلوغ امروز بیشتر مردم به اندازه کافی میوه و سبزیجات نمی‌خورند. سعی کنید روزانه بین 5 تا 13 میوه و سبزیجات مختلف استفاده کنید. میوه و سبزیجات رنگی را در اولویت قرار دهید. به خاطر اینکه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های بیشتری هستند.

گوشت قرمز همه‌کاره آشپزخانه نیست: گوشت قرمز منبع فوق‌العاده پروتئین محسوب می‌شود اما در عین حال منبع چربی‌های اشباع شده نیز می‌باشد. بعضی‌ها تصور می‌کنند که طعم غذا به گوشت است و اصلا نمی‌شود بدون آن آشپزی کرد. منظورمان این نیست که گوشت قرمز را از برنامه غذایی‌تان حذف کنید اما سعی کنید میزان مصرف آن را کاهش دهید. گوشت باید بدون چربی و پوست باشد. سعی کنید بیشتر از ماهی و گوشت مرغ آن هم بدون پوست در تهیه غذاهایتان استفاده کنید. داخل بشقاب‌ها و دیس‌های غذا فضای کمی را به گوشت اختصاص داده و فضای بیشتری را به سبزیجات و دانه‌های کامل بدهید.

برای آشپزی سالم‌تر از لبنیات کم‌چرب استفاده کنید: محصولات لبنی مختلف مانند شیر، خامه و ماست منبع فوق‌العاده کلسیم هستند. بهترین راه این است که از محصولات لبنی کم چرب و یا حتی بدون چربی استفاده کنید تا میزان دریافت چربی‌های اشباع شده کاهش پیدا کند.

به میزان غذایی که برای خود و دیگران می‌کشید، دقت کنید: همه افرادی که دغدغه خوش اندامی دارند همیشه به دنبال روش معجزه‌آسایی می‌گردند که در یک چشم به هم زدن آنها را به اندام ایده‌آل خود برساند. یکی از روش‌های لاغری کاهش تدریجی میزان کالری‌های دریافتی است. برای این کار بهترین روش این است که موقع سرو غذا میزان غذایی که برای خود و یا دیگران می‌کشید را کاهش دهید. آن هم نه به یک باره بلکه به صورت تدریجی.

در مصرف مواد غذایی شیرین زیاده‌روی نکنید: قند از هر نوعی که باشد چه قند سفید، شکر قهوه ای، عسل، شربت افرا، شربت ذرت و غیره به غذاهای شما کالری اضافه می‌کند. قندهای تصفیه شده و سفید، آبنبات‌ها، قندهای موجود در نوشابه‌ها و غیره بیشترین میزان کالری را به شما تحمیل می‌کنند. سعی کنید از مصرف زیاد این قندها بپرهیزید و در مصرف مواد قندی طبیعی‌تر مانند عسل، شکر قهوه ای و غیره نیز احتیاط کنید.

گوشه چشمی به نمکی که به غذاها اضافه می‌کنید داشته باشید: فرقی نمی‌کند که فشار خونتان بالا باشد یا نه. بهتر است حواستان به میزان نمکی که مصرف می‌کنید باشد. زمانی که آشپزی می‌کنید نمکدان را داخل غذاهایتان خالی نکنید. میزان نمکی که باید در طول روز مصرف کنیم کمتر از 2/3 گرم است یعنی معادل حدود یک قاشق چای‌خوری در روز. این میزان یادتان باشد و از این به بعد خودتان حساب و کتاب کنید چقدر نمک برای آشپزی لازم دارید.

به طعم غذاهایتان اهمیت بدهید: شاید با خودتان می‌گویید غذایی که کره، گوشت، نمک و روغن اساسی نداشته باشد که دیگر غذا نیست و طعم ندارد. اما باید بدانید که به راحتی می‌توانید با استفاده از سبزیجات معطر، ادویه‌ها و سبزیجات دیگر طعم دلچسبی به غذاهایتان بدهید. جعفری، گشنیز، نعناع، زعفران، فلفل، دارچین و غیره را دریابید و ببینید چه غذاهای خوش طعمی سر میز می‌آورید.

از غذایی که می‌خورید لذت ببرید: برای آشپزی وقت بگذارید و آگاهانه یعنی با شناخت مواد غذایی مختلف و ارزش غذایی آنها غذا درست کنید. در این صورت هم از آشپزی لذت می‌برید و هم از غذایی که با آگاهی تهیه کرده‌اید. غذا خوردن یک کار مکانیکی و صرفا تامین نیازهای بدن نیست. لذت غذا خوردن در کنار هم بودن است. از غذایی که می‌خورید لذت ببرید و به خودتان آفرین بگویید.


مهار چاقي با گريپ‌فروت

برخي مواد غذايي و ميوه‌ها آنقدر مقوي و مفيد هستند كه مي‌توان آنها را معجزه طبيعت دانست. اين روزها، چاقي مشكل بسياري از مردم جهان شده و عده‌اي سعي مي‌كنند با هر روشي با آن مقابله كنند و از چنگال اضافه وزن رها شوند. گريپ‌فروت، يكي از انواع مركبات است كه طبق بررسي‌هاي صورت‌گرفته‌ مي‌تواند باعث لاغري و كاهش اندازه دور كمر در افراد چاق شود. طعم اين ميوه شيرين بوده و به خاطر فوايد زيادش شهره است. گريپ‌فروت سرشار از ويتامين C و در كنار آن‌ مس، ويتامين A، اسيد پانتوتنيك، فيبر، پتاسيم، بيوتين و ويتامين B1 است. محققان بر اين باورند كه اين ميوه خاصيت چربي‌سوزي دارد و سوخت و ساز بدن را بالا مي‌برد، در نتيجه به كاهش وزن كمك مي‌كند. به طور كلي، گريپ‌فروت به روش‌هایی مانع بالا رفتن وزن و چاقي مي‌شود:

احساس سيري طولاني‌مدت: گريپ‌فروت در فرد احساس سيري ايجاد مي‌كند. در واقع، اين ميوه به دليل فيبر بالايي كه دارد، ديرتر باعث ايجاد گرسنگي مي‌شود و احتمال گرايش به مصرف تنقلات و خوراكي‌هاي متفرقه را كاهش مي‌دهد. يك واحد گريپ‌فروت تنها 53 كالري و 2 گرم فيبر دارد. محققان معتقدند خوردن نصف يك گريپ‌فروت قبل از هر وعده غذايي به كاهش وزن افرادي كه از اضافه وزن رنج مي‌برند، كمك مي‌كند. اين روش بويژه صبح‌ها موثر است.

جايگزيني كم كالري: گريپ‌فروت را در شكل‌هاي مختلف مي‌توان مصرف كرد. به عنوان مثال‌ بهتر است ميوه‌ خشك شده آن را جايگزين ميوه تازه در سالاد كنيد.

تثبيت قند خون: اين ميوه معجون مناسبي است براي مبتلايان به ديابت. به عبارتي، گريپ‌فروت حاوي تركيباتي است كه ميزان انسولين خون را كاهش مي‌دهد. سطح پايين انسولين به اين معناست كه بدن مي‌تواند با مصرف غذا به جاي ذخيره چربي، اقدام به استفاده بهينه از انرژي توليد شده كند.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه