تـغـذیــه

چند توصیه برای هضم بهتر غذا

همه ما در طول زندگی با مشکلات گوارشی مواجه می‌شویم. مشکلاتی از قبیل یبوست، سوء‌هاضمه و سوزش معده. در این مواقع دنبال راه ‌حل‌هایی می‌گردیم تا این مشکلات ناخوشایند را رفع کنیم. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.چند توصیه برای مقابله با مشکلات گوارشی و هضم بهتر غذا:

کاهش مصرف لاکتوز

احتمال دارد مشکلات گوارشی شما به مشکلی به نام عدم تحمل لاکتوز مربوط باشد. یعنی اینکه با خوردن مواد غذایی حاوی لاکتوز مانند شیر دچار مشکل شوید. برای همین توصیه می‌کنیم به جای شیر گاو از شیرهای گیاهی مانند شیر برنج یا شیر سویا که سرشار از کلسیم هستند استفاده کنید.

پودر نارون قرمز

برخی از دارو‌ها مانند آنتی ‌هیستامین‌ها و داروهای ضد افسردگی با معده سر سازگاری ندارند. برای تسکین ترش ‌کردگی معده و هضم راحت‌تر غذا یک تا دو قاشق چایخوری پودر نارون قرمز را در یک لیوان آب داغ ریخته و میل کنید.

محصولات پروبیوتیک

آنتی‌ بیوتیک‌ها میکروب‌ها را از بین می‌برند و در این میان به باکتری‌های مفید و بی ‌ضرر نیز رحم نمی‌کنند. این باکتری‌های مفید یا پروبیوتیک‌ها به روده‌‌ها کمک می‌کنند تا مواد غذایی، بهتر جذب شود. برای همین لازم است که به فکر احیای این پروبیوتیک‌ها باشید. برای این کار می‌‌توانید از محصولات لبنی مانند ماست پروبیوتیک استفاده کنید و یا اینکه مکمل مصرف کنید.

آب بنوشید

بدانید و آگاه باشید که نوشیدن آب کافی یعنی یک تا دو لیتر آب در روز برای یک فرد بزرگسال لازم است تا بتوانند مواد غذایی را بهتر هضم و دفع کنند.

فیبر‌ها را دریابید

برای رفع مشکلات گوارشی فیبر بیشتری مصرف کنید. برای این کار هم میوه‌های تازه یا خشک، سبزیجات، آجیل‌ها، حبوبات و غلات کامل میل کنید.

کمی ورزش کنید

عدم تحرک می‌‌تواند باعث کند شدن روند هضم غذا شود. اما ورزش منظم به عملکرد روده‌ها و دفع غذا سرعت بیشتری می‌دهد.

خودتان را نگه ندارید

به محض اینکه نیاز به دستشویی داشتید خودتان را نگه ندارید. چون این کار به مرور باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد.

بخندید

عمل خندیدن روده‌‌ها را «مشت و مال» می‌دهد و با استرس مقابله می‌کند. استرس زیاد باعث تنبل شدن روده‌ها می‌شود.

مواد غذایی هضم کننده

بعد از هر وعده غذایی یک عدد کیوی یا آناناس میل کنید. این میوه‌ها حاوی آنزیم‌‌هایی هستند که به هضم غذا کمک می‌کنند. همچنین بهتر است چند دانه زیره یا هل بجوید. به غذا‌هایتان رزماری و نعناع اضافه کنید. از مصرف شاهی و آرتیشو غافل نشوید. همه این خوراکی‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کنند.

از اینها بپرهیزید

از مصرف کافئین (موجود در قهوه و شکلات)، نوشیدنی‌های گازدار و غذاهای چرب بپرهیزید.


خواص لوبياي سياه

لوبياي سياه علاوه بر پروتئين و فيبر بالا، داراي ويتامين‌هاي فراوان و مواد معدني ضروري براي بدن است. يك دوم فنجان از لوبياي سياه پخته شده حاوي ۳۱۲ كالري، ۸ گرم پروتئين، ۵ گرم چربي، ۲۰ گرم كربوهيدرات و ۸ گرم فيبر است. مصرف يك دوم فنجان لوبياي سياه مي‌تواند ۱۰ درصد از آهن روزانه موردنياز، ۱۴ درصد از تيامين، ۳۲ درصد از فولات، ۱۵ درصد از منيزيم، ۱۲ درصد از فسفر، ۹ درصد از پتاسيم، ۶ درصد از روي، ۹ درصد از مس و ۱۹ درصد از منگنز روزانه مورد نياز بدن را تامين كند. لوبياي سياه، همچنين داراي موادي مانند ساپونين‌ها، آنتوسيانين‌ها، كمپفرول و كوئرستين است كه همگي خاصيت آنتي اكسيداني و ضد سرطاني دارند.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه