ورود دادسرا به پرونده پلاسکو
در حالی که وزیر کشور و شهردار تهران برای ارائه گزارش از حادثه پلاسکو در صحن علنی مجلس حضور یافتند، اظهارنظرها در مورد این حادثه ادامه دارد. وزیر بهداشت گفت: عمر نیمی از بیمارستانهای کشور بیش از 50 سال است که اگر نوسازی نشوند، ممکن است حادثهای همچون پلاسکو در بیمارستانها رخ دهد. همچنین رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اعلام کرد: وزارت بهداشت در بررسیهای خود از محل حادثه پلاسکو، مواجههای با آزبست نداشته است. این درحالی است که به گفته ناصر سراج، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دادسرا به پرونده پلاسکو ورود کرده است.
امکان وقوع حادثه پلاسکو در نیمی از بیمارستانها
وزیر بهداشت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: عمر نیمی از بیمارستانهای کشور بیش از 50 سال است که اگر نوسازی نشوند، ممکن است حادثهای همچون پلاسکو در بیمارستانها رخ دهد. حسن قاضیزادههاشمی در بخش دیگری از صحبتهای خود همچنین در مورد شائبه سرطان ریه امدادگران حادثه پلاسکو گفت: چنین چیزی وجود ندارد و این تنها گمانهزنی است. اینکه کسی تصور کند که چند روز قرار گرفتن در معرض هوای آلوده باعث سرطان میشود، پذیرفتنی نیست، چرا که امدادگران دارای ماسک بودند. به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت افزود: البته همیشه باید مراقبت کنیم که آسیبی به افراد نرسد و در این زمینه از تمام دست اندرکاران تشکر میکنیم که استانداردها را رعایت کردند.
آزمایشات در پلاسکو موید آزبست نبود
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد برخی اظهارات مبنی بر پخش آزبست در محل حادثه پلاسکو گفت: آزبست مادهای سرطانزاست که اعلام شده بود در محل حادثه پلاسکو پخش شدهاست. به همین دلیل نیروهای بهداشت محیط وزارت بهداشت، این منطقه را از نظر وجود آزبست بررسی کردند. البته احتمال اینکه آزبست در این ساختمانها استفاده شده باشد، کم بود، ولی برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع، از محیط نمونهبرداری کردیم. به گزارش ایسنا، خسرو صادق نیت افزود: ما در بررسیهای خود از محل ساختمان پلاسکو، مواجههای با این عامل خطرناک نداشتیم و آزبستی در بررسیهای ما به دست نیامد. وجود الیاف آزبست در این محل مهمترین نگرانی ما بود؛ چرا که میتواند در طولانیمدت باعث بروز سرطان شود.
احراز هویت قطعات کشفشده تا ۳ روز آینده
رئیس سازمان پزشکی قانونی در مورد آخرین وضعیت احراز هویت قطعات انسانی تازه کشف شده در آوار پلاسکو اظهار کرد: ما همچنان در حال انجام آزمایش بر روی این نمونهها هستیم. احمد شجاعی ادامه داد: زمان تشخیص هویت بستگی به شرایط موجود دارد. به عنوان مثال ممکن است اندام کشف شده و بافتش قابل شناسایی و بررسی نباشد و متخصصان مجبور باشند چند بار از یک نمونه نمونهبرداری کنند که این موضوع میتواند روند رسیدن به جواب را کند سازد، زیرا اینها بافتهای سالم نیست و برای آزمایش بر روی بافت استخوان هم زمان نیاز است. به گزارش ایلنا، او خاطرنشان کرد: زمان مشخصی برای تشخیص هویت این بافتها وجود ندارد، اما سعی میکنیم تا سه روز آینده جواب آزمایشها را اعلام کنیم.
یکسوم ساختمانهای تجاری کشور ناایمن است
رئیس اتاق اصناف ایران روز گذشته با حضور در صحن علنی مجلس، گزارش کمیته اتاق اصناف در مورد بررسی حادثه ساختمان پلاسکو را ارائه و اظهار کرد: با وقوع حادثه پلاسکو، بلافاصله کمیتهای متشکل از چهار گروه در اتاق اصناف تشکیل شده و تاکنون 40 جلسه برگزار کرده که ماحصل آن تعیین مبنای مناسبی برای ساماندهی حادثه دیدگان و کنترل حاشیههای جدی حادثه بوده است. به گزارش تسنیم، علی فاضلی گفت: بیش از یک سوم از ۳میلیون بنگاه اقتصادی کشور در شرایط ناایمن قرار دارند و مدیریت سیاسی و شهری باید از حادثه پلاسکو درس بگیرد. ضروری است تا با طرحی جامع شناسایی و بازسازی این اماکن در دستور قرار گیرد.
ضعف آواربرداری در حادثه پلاسکو
یک عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی گفت: در بحث مدیریت بحران با چالشی به عنوان نبود تخصصهای متعدد دست به گریبان هستیم که آواربرداری از ساختمان پلاسکو تحت تاثیر همین نقطه ضعف با مشکلاتی همراه بود. به گزارش ایسنا، بیژن خطیبی اظهار کرد: در همه جای دنیا در بحث آواربرداری از روز اول که حوادث اتفاق میافتد متخصصان هر بخش وارد میشوند.