آمریکا نمیتواند برای افغانستان صلح بیاورد
معاون دوم رئیس جمهوری افغانستان با انتقاد از اتخاذ رویههای متناقض از سوی طالبان به آنان گفت که آمریکا نمیتواند برای صلح در افغانستان تصمیم بگیرد چرا که صاحب اصلی صلح مردم این سرزمین هستند. «محمد سرور دانش»، روز شنبه در کابل گفت: اگر طالبان فکر میکنند در مذاکره با آمریکا میتوانند پروژه صلح را به سرانجام برسانند، دچار خیالاندیشی شدهاند، طرف عمده جنگ، مردم افغانستان هستند که باید در مورد صلح تصمیم بگیرند.وی افزود: طالبان به ادامه جنگ و خونریزی اصرار دارد و تا زمانی که این گروه استراتژی جنگیاش را تغییر ندهد و دست از ادامه خشونتها بر ندارد، سخن گفتن از صلح یک شعار بیمحتوا است. معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان حاکمیت دوره طالبان را سیاه توصیف کرد و گفت که این گروه افغانستان را در دهه هفتاد به «قبرستان خاموش» تبدیل کرده بود و میراثی جز یک سرزمین «سوخته» بر جای نگذاشت. وی اظهار داشت: تا زمانی که طالبان دست از جنگ برندارد و آتشبس را نپذیرد و به مذاکره «میان افغانان» به رهبری دولت افغانستان تن ندهد، سخن گفتن از صلح یک شعار بیمحتوا و در حقیقت فریب دادن افکار عمومی دنیا است.
رئیس شورای نظامی سودان تأکید کرد که این شورا هرگز «عمر البشیر» رئیسجمهور عزل شده این کشور را تحویل دادگاه لاهه نخواهد داد. «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای نظامی سودان گفت که هرگز البشیر را تحویل دادگاه لاهه نخواهند داد و در داخل کشور وی را محاکمه خواهند کرد. دادگاه لاهه از سال ۲۰۰۹ البشیر را به اتهام ارتکاب جرائم جنگی و جنایتهای ضد بشری و نسلکشی در دارفور واقع در غرب سودان، تحت تعقیب قرار داده است. البرهان در مصاحبه با شبکه بی بی سی افزود که دستگاه قضائی سودان شایستگی و توانایی محاکمه البشیر را دارد و وی در داخل کشور محاکمه خواهد شد.«عمر البشیر» رئیسجمهور سابق سودان ۲۲ فروردین در پی گسترش اعتراضات مردمی به نابسامانی اوضاع اقتصادی، با دخالت ارتش برکنار شد و پس از آن یک شورای نظامی به رهبری «عبدالفتاح البرهان» قدرت را به دست گرفت. البرهان همچنین درباره حمله به تحصنکنندگان در خارطوم نیز تصریح کرد که هیچ دستوری از سوی مسئولان شورا در خصوص پراکنده کردن تحصنکنندگان در خارطوم صادر نشده بود.
وزارت دادگستری دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس از آزادی آخرین نخستوزیر دوره «معمر قذافی» رهبر سابق این کشور خبر داد.به گزارش فارس، وزارت دادگستری دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس اعلام کرد که «البغدادی المحمودی» آخرین نخستوزیر دوره قذافی که چهار سال پیش به اعدام محکوم شده بود، از زندان آزاد شد.المحمودی در سال ۲۰۱۱ در جنوب تونس در حالی که سعی داشت وارد الجزایر شود، بازداشت شد و در ژوئن ۲۰۱۲ به لیبی انتقال داده شد. طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه وزارت دادگستری دولت وفاق ملی لیبی آمده است که تصمیم برای آزادی المحمودی بنا به توصیه کمیته پزشکی مبنی بر ضرورت رسیدگی به درمان وی در مراکز پیشرفته خارج از زندان، اتخاذ شد.در این بیانیه همچنین آمده است که آزادی المحمودی تنها به دلیل وضعیت جسمانی صورت گرفته و اتهامات وارده به وی همچنان پابرجاست. المحمودی به سرکوب انقلاب مردمی لیبی در سال ۲۰۱۱ از طریق جذب مزدور و حیف و میل بیتالمال متهم است و او از جمله هشت مسئول دوره قذافی که حکم اعدام برای آنها صادر شده بود. اجرای حکم صادره علیه وی به دلیل آنکه به تأیید دادگاه عالی لیبی نرسیده است، تا کنون به تعویق افتاده است. المحمودی پس از بازداشت در تونس گفته بود که قذافی پنجاه میلیون یورو به مبارزات انتخاباتی «نیکلا سارکوزی» رئیسجمهور سابق فرانسه در انتخابات سال ۲۰۰۷ کمک کرده بود.