خـــبــر
انتخابات زودهنگام پارلمانی در اوکراین
مردم اوکراین امروز (یکشنبه) در انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور پای صندوقهای رأی میروند. به خبرگزاری آناتولی، این انتخابات پس از انحلال پارلمان توسط ولودومیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در مه سال جاری میلادی برگزار میشود. کمیسیون مرکزی انتخابات اوکراین فهرستهایی از کاندیداها از ۲۲حزب سیاسی را ثبت کرده که در مجموع ۲۴ هزار و ۷۴۷ کاندیدا هستند. همچنین ۳۰۸۴ کاندیدای دیگر هم در ۱۹۹ منطقه مجاز دیگر به رقابت میپردازند.این انتخابات قرار نیست در شبهجزیره کریمه برگزار شود که در ۲۰۱۴ به روسیه ملحق شد و همچنین در شرق اوکراین نیز که اکنون در کنترل شورشیان حامی روسیه است، برگزار نخواهد شد. بر اساس نظرسنجیهای صورت گرفته، انتظار میرود پنج حزب بتوانند از آستانه پنج درصد بگذرند. براساس نظرسنجیها حزب خدمتگزار مردم، به رهبری رئیس جمهوری اوکراین میتواند ۴۹.۵ درصد آرا را به دست بیاورد. حزب اپوزیسیون پلتفورم برای زندگی نیز که حزب حامی روسیه است، با ۱۰.۵ درصد آرا در مقام دوم قرار میگیرد. همچنین انتظار میرود حزب پترو پروشنکو، رئیس جمهوری سابق اوکراین ۷.۷ درصد آرا را به دست بیاورد در حالی که حزب یولیا تیموشنکو، نخست وزیر پیشین این کشور میتواند روی ۶.۹ درصد آرا حساب کند.
تظاهرات در الجزایر
دهها هزار نفر از مردم الجزایر بار دیگر در پایتخت این کشور و دیگر شهرهای آن تظاهرات کرده و خواستار اجرای اصلاحات سیاسی ریشهای در کشور شدند. به گزارش فارس، دهها هزار نفر از مردم الجزایر روز جمعه با برگزاری تظاهراتی خواستار اجرای اصلاحات ریشهای در کشور و برکناری عناصر دوره «عبدالعزیز بوتفلیقه» از قدرت شدند. طبق گزارش خبرگزاری رویترز، معترضان با سر دادن شعارهایی خواستار وجود دموکراسی و حاکمیت قانون در کشور شده و از مسئولان کشور خواستند تا در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری به صدای مردم گوش فرا دهند.ارتش الجزایر سعی کرده با کمک دستگاه قضائی با محاکمه کردن تعدادی از مسئولان ارشد سابق از جمله «احمد اویحیی» و «عبدالمالک سلال» نخستوزیران سابق به اتهام فساد مالی، اندکی از خشم معترضان بکاهد.از زمان استعفای «عبدالعزیز بوتفلیقه» در تاریخ دوم آوریل گذشته که تحت فشار افکار عمومی صورت گرفت، مردم الجزایر خواهان برکناری عناصر دوره بوتفلیقه از جمله «عبدالقادر بن صالح» رئیسجمهور انتقالی، «نورالدین بدوی» و «احمد قاید صالح» رئیس ستاد مشترک هستند. پیش از این قرار بود انتخابات ریاستجمهوری چهارم جولای برگزار شود اما به دلیل آنکه هیچ کس برای این انتخابات نامزد نشد، این انتخابات به زمان دیگری موکول شد و دوره ریاستجمهوری بن صالح نیز تمدید شد.
نخستوزیر کوزوو استعفا کرد
نخستوزیر کوزوو که به ارتکاب جنایات جنگی در خلال جنگ کوزوو متهم شده است از سمت خود کناره گیری کرد. به گزارش فارس، «راموش هارادینای» نخستوزیر کوزوو که پیشتر فرمانده چریک بوده است در پی اتهام ارتکاب به جنایتجنگی از سمت خود کنارهگیری کرد. بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، دادگاهی مورد حمایت اتحادیه اروپا در زمینه جنایات جنگی، هارادینای را احضار کرد تا به پرسشهایی پاسخ دهد. این اقدام، استعفای این مقام کوزوو را به دنبال داشت. هارادینای پیش از اینکه وارد دنیای سیاست شود، یکی از فرماندهان ارشد ارتش آزادیبخش کوزوو(KLA) بود و در سالهای ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹ با نیروهای صرب میجنگید. وی(جمعه) به خبرنگاران در پریشتینا گفت: «من احضاریهای از دادگاه ویژه دریافت کردم مبنی بر اینکه به عنوان مظنون شناخته شدهام واین گزینه پیش روی من قرار گرفت که یا به عنوان نخستوزیر و یا یک فرد معمولی(به دادگاه) بروم و من دومی را انتخاب کردم.» این سیاستمدار ۵۱ ساله، پیشتر در دادگاه لاهه به ارتکاب جنایت جنگی در یوگوسلاوی سابق متهم شده بود. به همین دلیل وی در آن زمان، ناچار شده بود در سال ۲۰۰۵ از سمت خود کنارهگیری کند. هارادینای اکنون باید در برابر دادگاه ویژه کوزوو حاضر شود که مورد حمایت اتحادیه اروپا است و در سال ۲۰۱۵ ایجاد شده است و مقر آن در لاهه است. این مقر طبق قوانین کوزوو اداره میشود اما قضات و دادستانهای بینالمللی در آن فعالیت دارند.
تظاهرات هزاران نفری ضد خشونت
در حمایت از پلیس هنگ کنگ
حدود 100 هزار هنگکنگی در حمایت از تلاش پلیس هنگ کنگ جهت حفظ آرامش طی اعتراضات خیابانی یک ماه اخیر و همچنین درخواست از معترضان برای اتمام خشونتها، وارد خیابانها شدند. دهها هزار هنگکنگی طی تظاهراتی، از تلاشهای اخیر پلیس برای کنترل اعتراضات حمایت کرده و خواستار پایان یافتن خشونتها شدند. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، تظاهرات روز شنبه هنگکنگیها، یک روز قبل از شروع دور جدید اعتراضات گسترده ضد دولتی در حمایت از پلیس و اتمام خشونت معترضان، انجام میشود. پس از آنکه معترضان اعلام کردند روز یکشنبه قصد دارند دور جدیدی از اعتراضات خیابانی را رقم بزنند، پلیس شهروندان را به آرامش دعوت کرد.در تظاهرات روز شنبه که «حراست از هنگکنگ» اسمگذاری شده بود، علاوه بر شهروندانی که در خیابانها با در دست داشتن چترهای قرمز رنگ و پرچم چین تجمع یافتند، قایقهایی هم پیشاپیش جمعیت در خلیج ویکتوریا حرکت کردند که روی آنها پلاکاردهای بزرگی با مضمون «درود بر هنگکنگ، ما همگی در یک قایق هستیم» نصب شده بود. پلیس اعلام کرد چیزی حدود ۱۰۰ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند. از ۱۹ خرداد، عدهای از شهروندان هنگکنگی در اعتراض به تصویب لایحهای در پارلمان تظاهراتهای را برگزار کردند. این لایحه اجازه استرداد مجرمین به چین را میسر کرد؛ اما بهگفته معترضین موجب به خطر افتادن استقلال هنگکنگ میشد. با اینکه این لایحه پیشنهادی به مدت نامحدود به حالت تعلیق درآمد، خشم معترضان فروکش نکرد و اعتراضات خیابانی ادامه پیدا کرد. «جاسپر سانگ» رئیس پیشین مجلس قانونگذاری هنگکنگ گفت: «ما در حال تجربه جدیترین چالش علیه سیستم یک کشور، دو نظام هستیم».