پاسخ وزارت صمت به گزارش « سامانه ای که لاستیک ندارد »

وزارت صمت متولی تولید است

آرمان امروز: در تاریخ 16 اسفند ماه گزارشی تحت عنوان « سامانه ای که لاستیک ندارد  « در روزنامه منتشر شده بود که در آن به گرانی بی ضابطه لاستیک و اقدامات وزارت صمت پرداخته بود که با راه اندازی سامانه ای برای توزیع لاستیک با قیمت مصوب به جنگ گرانی ها رفته بود موضوعی که بررسی ها نشان می داد این سامانه علی رغم اعلام این وزارتخانه به روز رسانی نشده و امکان ثبت نام برای متقاضیان وجود ندارد . حال با انتشار این گزارش وزارت صمت جوابیه ای را ارسال کرده که در آن وظیفه اصلی خود را نظارت بر تولید عنوان کرده و از افزایش 10 درصدی میزان تولید خبر داده است به ادعای این وزارتخانه با انجام وظیفه تنظیم گری هم اکنون قیمت ها کاهش 30 درصدی را تجربه کرده اند. موضوعی که اگرچه این اقدامات در صورت تحقق می تواند قابل تقدیر باشد اما به راستی اگر وظیفه اصلی وزارت صمت تنها در بخش تولید است چرا تنظیم گری و نظارت بر بازار را به اهل فن واگذار نمی کند؟

وزارت صنعت، معدن و تجارت متولی امر تولید صنعتی و معدنی کشور است و بر اساس آمارهای رسمی ارائه شده، نسبت به سال گذشته تولید لاستیک ده درصد افزایش یافته است.

همچنین با تدابیر این وزارتخانه در بخش تنظیم گری، با وجود نوسانات و التهابات یک ماه گذشته، قیمت کف بازار طی دو هفته میانی اسفندماه کاهش ۳۰درصدی را تجربه کرده است. این درحالی است که می بایست روند کاهشی این محصول ادامه پیدا کند که در صورت همراهی تولیدکنندگان و عرضه کنندگان این محصول با سیاست های وزارت صمت، این امر محقق خواهد شد.

انتظارات تورمی بخشی از جامعه و  تصور اینکه بعد از عید افزایش قیمت محصولات در پیش خواهد بود نیز موجب احتکار، قاچاق معکوس و موضوعات اینچنینی شده است که با تدابیر نظارتی جدی وزارت صمت، افزایش بازرسی های سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و همینطور الزام ایجاد فرایند فروش لاستیک  در پلتفرمهای مختلف بخش خصوصی همراه بوده است. پلتفرمهایی که به مردم عزیز بطور رایگان خدمات ارائه داده و عموم میتوانند در این پلتفرم ها، فروشگاه های عرضه لاستیک را پیدا نموده و لاستیک ارزان را تهیه نمایند. نکته بسیار مهم اینکه مشکل مد نظر گزارش فوق ناظر به عملکرد و تدابیر وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست بلکه  عدم همراهی برخی تولیدکنندگان و عدم فروش محصول(به میزان کافی) به فروشگاههای ثبت نام شده در این پلتفرمها مربوط می باشد. به اطلاع مردم عزیز می رساند در همین چند روز حدود ۳۰هزار لاستیک در فروشگاههای شفاف با قیمت مصوب فروخته شده اما این تعداد در حد ۵درصد فروش لاستیک است. لازم به ذکر است تعداد فروشندگان لاستیک دارای مجوز در کشور ۱۴هزار مورد است ولی تولیدکنندگان معمولا به حداکثر ۵۰۰ عامل توزیع لاستیک می فروشند و این عوامل توزیع لاستیکها را گاه با دو برابر قیمت اولیه به دست مردم میرسانند.

وزارت صمت معتقد است با همراهی بهتر و بیشتر تولیدکنندگان و عرضه کنندگان، عرضه شفاف لاستیک در سامانه توزیع یکپارچه و پلتفرم های بخش خصوصی و حذف واسطه گری و دلالی، شاهد تعدیل و تنظیم بیشتر قیمت ها در بازار خواهیم بود.

در پایان از عموم همکاران رسانه ای و نخبگان اقتصادی نیز خواهشمندیم با عنایت به حساسیت های این روزهای بازار، قبل از هرگونه اتخاذ مواضع و اظهار نظر، نسبت به کسب اطلاعات دقیق از درگاه های اطلاع رسانی وزارت صمت و سایر دستگاه های مرتبط اقدام نمایند.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه