همه‌چيز درباره «به»

یک‌متخصص تغذيه با اشاره به اينكه جوشانده برگ «به» براي درمان بي‌خوابي موثر است، گفت: تقويت قلب، اعصاب، درمان افسردگي و وسواس از خواص «به» محسوب مي‌شود. مرتضي صفوي در رابطه با خواص درماني ميوه به اظهار داشت: به يك ميوه پرخاصيت بوده و از درختي با ارتفاع حداكثر 5 متر حاصل مي‌شود. درخت به شبيه درخت سيب بوده و در فصل پاييز ميوه مي‌دهد، تخم ميوه به را به‌دانه گويند كه اثر درماني آن بسيار زياد است. وي افزود: بهترين به ايران در اصفهان پرورش داده مي‌شود و گاهي درخت به تا 50 سال عمر مي‌كند و از سه تا پنج سالگي آغاز توليد ميوه اين درخت است، البته در نيشابور هم به پرورش داده شده كه به اندازه اصفهان نيست. متخصص تغذيه بيان داشت: برگ، ميوه، دانه و ساير قسمت‌هاي درخت به داراي خاصيت درماني بوده و به، به صورت خام، پخته، شربت، مربا، ژله، كمپوت و جوشانده مصرف مي‌شود و به‌طور كلي براي تقويت قلب و اعصاب بسيار مفيد است. صفوي ادامه داد: فيبر موجود در ميوه به نيز خواص درماني داشته و مرباي آن ضد نفخ بوده بر خلاف خود به كه نفاخ است، در احاديث نيز از پيامبر نقل شده كسي كه سه روز ناشتا مقداري به مصرف كند ذهنش باز و علمش افزايش مي‌يابد. وي بيان داشت: ‌بر اساس روايات و احاديث مصرف به قوه بينايي را تقويت كرده و در قلب محبت ايجاد مي‌كند مصرف آن در زنان باردار سبب شده فرزنداني شجاع و زيبا داشته باشند، از حضرت علي (ع) نيز نقل شده است كه به براي ضعف قلب و شجاعت موثر است. اين متخصص تغذيه با اشاره به اينكه مصرف ناشتاي به غم و اندوه را مي‌زدايد و سبب تصفيه نطفه نيز مي‌شود، گفت: تانن موجود در به در معالجه اسهال و ورم روده بسيار موثر است، به‌دانه نيز ورم معده را رفع كرده و مي‌توان 4 گرم به‌دانه را با سه چهارم ليوان آب مخلوط كرد و پس از هم زدن و ايجاد حالت ژلاتيني براي رفع معده‌درد آن را استفاده كرد. صفوي افزود: جوشانده برگ درخت به بي‌خوابي را درمان كرده و در صورتي كه اين جوشانده طي 10 دقيقه تهيه شود و با شكوفه نارنج شيرين مخلوط شود و قبل از خواب افرادي كه دچار بي‌‌خوابي هستند آن را مصرف كنند ديگر دچار مشكل اختلالات خواب نمي‌شوند. وي اظهار داشت: ‌جوشانده برگ به بهترين راه درمان عصبانيت بوده و لعاب خيس كرده به‌دانه گلودرد را تسكين و سرفه را درمان مي‌كند، همچنين اين جوشانده قابض است و در هضم موثر واقع مي‌شود. صفوي گفت: آب به مخلوط با شكر در معالجه معده و روده موثر است و دم‌كرده شكوفه به به اضافه عرق بهار نارنج نيز براي خواب‌آوري مناسب است، همچنين به داراي ويتامين E و آنتي‌اكسيدان بوده و جلوي سرطان را مي‌گيرد، ويتامين B موجود در به نيز سبب آرامش اعصاب مي‌شود و تقويت قلب و اعصاب را نيز درمان مي‌كند، به براي كساني كه عرق بدن آنها بدبو است نيز مفيد است و مشكلشان را رفع مي‌كند. اين متخصص تغذيه بيان داشت: كودكاني كه ميلي به خوردن خاك و گل دارند با دادن به، به آنها مي‌توان اين مشكلشان را رفع كرد، همچنين براي رفع عطش، سوزش دهان و گرفتگي صدا خوردن به‌دانه بسيار موثر است. وي عنوان كرد: جوشانده به‌دانه روي پوست براي ترك لب، پوست و ناراحتي‌هاي بواسير بسيار مناسب بوده و جوشانده برگ درخت به براي پانسمان سطح بدن و شست‌وشوي چشم به كار مي‌رود؛ ‌همچنين اين ميوه براي اسهال مزمن، خلط خوني، ورم كبد مفيد و اين مشكلات را در افراد دچار اين بيماري‌ها رفع مي‌كند. صفوي با اشاره به اينكه يك ليوان آب به، به همراه نصف ليوان روغن زيتون زماني كه جوشانده شوند روغن به تهيه مي‌شود، گفت: مالش روغن به، به بدن براي شوره سر، سوزش دهان مفيد است، جويدن به‌دانه نيز كندي دندان را رفع مي‌كند و شربت به‌ليمو براي كساني كه حرارت بدنشان بالاست موثر است. اين متخصص تغذيه خاطرنشان كرد: ‌به داراي ويتامين‌هاي A، B و C همچنين املاحي مانند پتاسيم، روي، فسفر، كلسيم، آهن، منيزيم و سلانيوم لذا از آنجايي كه يك مولتي‌ويتامين كامل محسوب مي‌شود براي درمان لاغري و جلوگيري از چاقي مصرف اين ميوه توصيه مي‌شود، همچنين زنان باردار براي رفع مشكل تهوع در اين دوران مي‌توانند به مصرف كنند. 

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه