بــاشــگــاه اقــتــصـادی
پرداخت تسهیلات شبهقرضالحسنه به خانهاولیها
خبرآنلاین: یک کارشناس اقتصادی با اشاره به تکرقمی شدن نرخ سود تسهیلات مسکن برای خانهاولیها گفت: با کاهش نرخ سودی که اتفاق افتاده، در واقع تسهیلاتی شبه قرضالحسنه به مردم پرداخت میشود. عبدالحمید انصاری دراینباره اظهار داشت: در گذشته سیاستهایی که در حوزه مسکن به دلایل مختلف اتخاذ میشد، سیاستهای تاثیرگذاری نبوده است. او همچنین افزود: در این مورد دلایل متعددی وجود دارد و یکی از مهمترین آنها این است که التهاب قیمتی در وهله اول مربوط به شهرهای بزرگ است. بعد از آن به سایر شهرستانها سرازیر میشود. این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در شهرهای بزرگ به دلیل اینکه نرخها بالاست، 50 میلیون و 40 میلیون تومان نقش زیادی برای خرید آپارتمان در تهران ندارد و شاید در کمبهاترین مکان، این رقم 30 درصد کل قیمت ساختمان شود. انصاری با اشاره به کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن برای خانهاولیها و تکرقمی شدن آن، گفت: با کاهش نرخ سودی که اتفاق افتاده، در واقع تسهیلاتی شبه قرضالحسنه به مردم پرداخت میشود؛ نرخ 8 درصد برای بافتهای فرسوده و 9/5 درصد برای سایر بخشها. در این شرایط به نظر میرسد رونق در حوزه مسکن اتفاق بیفتد. او گفت: این تسهیلات به نظر میآید در شهرهای بزرگ و در جاهایی که نقدینگی به عنوان کسب سود و درآمد میچرخد، خیلی تاثیری ندارد، اما برای کسانی که علاقهمند به جای کوچک یا سرپناه برای آغاز زندگی هستند، به تبع نقش موثری خواهد داشت.
مزایده فروش خودروهای لوکس
مهر: رئیس سازمان اموال تملیکی از برگزاری مزایده فروش خودروهای لوکس آزادشده با مصوبه دیوانعدالت ظرف ۱۵روز آتی خبرداد و گفت: دولت ۴ سناریو را برای شیوه ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰سیسی در دست بررسی دارد. امین دلیری با بیان اینکه مزایده خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سی سی ظرف ۱۵ روز آینده برگزار میشود، عنوان کرد: بر این اساس، دولت چهار شیوه را برای تصمیمگیری در خصوص چگونگی ورود خودروهای با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در دستور کار دارد؛ به این معنا که یا شاخص ارزش و قیمت این خودروها را در نظر خواهد گرفت، یا بر اساس شیوه فعلی یعنی حجم موتور کار را مدیریت خواهد کرد یا تلفیقی از حجم موتور و ارزش را مدنظر قرار خواهد داد یا در نهایت، تصمیم به اصلاح تعرفه واردات این خودروها خواهد گرفت. او همچنین گفت: هم اکنون ۱۳۷ خودروی لوکس با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در اختیار این سازمان قرار دارد که صاحبان کالا باید برای تعیین تکلیف آن به سازمان رجوع کنند؛ البته این خودروها به صورت مستقیم به دارندگان آنها تحویل داده نمیشود؛ بلکه باید مزایده برگزار شود و خود آنها هم میتوانند در این مزایده شرکت کرده و در صورت برنده شدن در آن، مالک خودرو شوند؛ در غیر این صورت سازمان، منابع حاصل از فروش را طبق ضوابط به مالکان تحویل میدهد. وی تصریح کرد: قرار است مزایده فوقالعادهای از سوی سازمان برای فروش خودروهای با حجم بالای ۲۵۰۰ سیسی برگزار شود که البته ساز و کارهای خاص خود را دارد و مزایده هم به صورت الکترونیکی برگزار خواهد شد.
ایجاد 30 مرکز عرضه دام برای عید قربان
ایسنا: در آستانه عید قربان، مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران از ایجاد ۳۰ جایگاه عرضه دام زنده در تهران خبر داد و گفت: امسال به دلیل تعدیل شدن موسم حج حجاج جدید نداریم، بنابراین تقاضا برای دام زنده جهت قربانی کاهش پیدا میکند. از سوی دیگر به دلیل اینکه امسال عشایر با یک ماه تاخیر از مناطق ییلاقی کوچ کردهاند و دام زنده خود را به اواخر شهریورماه موکول کردهاند؛ بنابراین با توجه به کاهش تقاضا برای دام زنده و افزایش عرضه دام زنده به نظر نمیرسد کمبودی در کشور به وجود آید. علیرضا عزیزاللهی در مورد قیمتها نیز عنوان کرد: با توجه به اینکه هماکنون قیمت دام زنده کیلویی ۱۳ هزار تومان است قیمت منطقی که برای گوشت قرمز باید در بازار وجود داشته باشد حداکثر کیلویی ۲۸ هزار تومان است و قیمت بالاتر از این ناشی از دلالان متعدد در بازار گوشت قرمز مانند دیگر محصولات کشاورزی است. مدیر عامل اتحادیه دامداران همچنین تصریح کرد: دام زنده پس از عرضه تا رسیدن به مصرفکننده با پنج واسطه،از چوبدار تا کشتارگاه، دلال، عمدهفروش و خردهفروش روبهرو است و همین مساله باعث شده قیمت گوشت قرمز افزایش پیدا کند. عزیزاللهی تاکید کرد: دستگاههای نظارتی با ارزیابی درست از بازار گوشت قرمز، قیمت تمام شده دام زنده برای دامدار و گوشت قرمز را برای عرضهکنندگان به دقت محاسبه کنند و اگر در جایی گرانفروشی رخ داده است با آن برخورد کنند.
استانداردسازی خدمات رفاهی کارگران
ایلنا: مدیر کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی به تبیین طرح استاندارد سازی خدمات رفاهی کارگران برای تنظیم سند جامعه خدمات اجتماعی کارگران پرداخت و گفت: به منظور ارتقای کمی و کیفی امکانات و خدمات رفاهی کارگران مطالعات استانداردسازی کلید خورده است. غلامرضا بستان منش در تشریح این سند افزود: یکی از ضرورتهای تهیه سند جامع خدمات اجتماعی، آگاهی از وضعیت ارائه خدمات و امکانات رفاهی به کارگران در بنگاههای اقتصادی است. مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه افزود: جهت تحقق این امر، ضمن تنظیم دستورالعملهای لازم و با هماهنگیهای انجام شده، کلیه واحدهای اجرایی استانی، مبادرت به تشکیل کمیتههای تخصصی با حضور اساتید دانشگاهها و مدیران واحدهای اقتصادی پیشرو نموده اند و شناسایی و معرفی خدمات رفاهی در سه قالب (بی هزینه ‹‹Without cost ›› - کم هزینه ‹‹ Low cost ›› - هزینه بالا
‹‹High costs ››) برای واحدهای تولیدی با شرایط اقتصادی متفاوت به جهت ارائه بهترین خدمات رفاهی نسبت به شرایط واحد را بررسی خواهند نمود. بستان منش سپس عنوان کرد: پس از جمع آوری نظرات کمیتههای تخصصی استانها، کمیته ای در سطح ملی و با نگاه کلان با حضور واحدهای اقتصادی فعال و اساتید دانشگاه به جهت استاندارد سازی خدمات رفاهی تشکیل میشود و مدلیهایی موفق و موثر با همراهی کارفرمایان و کارگران و اساتید دانشگاه تنظیم و ارائه خواهد شد.
معرفی فرصتهای سرمایهگذاری
ایرنا: مدیر مطالعات مهندسی و اقتصادی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) میگوید این سازمان هفت طرح مطالعه شده صنعتی خود را با حجم سرمایهگذاری 2 میلیارد دلار برای سرمایهگذاری بخش خصوصی به فراخوان گذاشته است. اصغر حق پناه در این رابطه عنوان کرد: این طرحها در چهار رشته صنعتی صنایع نوین، پتروشیمی، تجهیزات نفت و گاز و قطعه سازی خودرو برای سرمایهگذاری معرفی شده است. مدیر مطالعات مهندسی و اقتصادی ایدرو افزود: این طرحها شامل تولید پنلهای خورشیدی، تولید الفین از گاز طبیعی (GTO)، تولید اکریلونیتریل، تولید لوله بدون درز آلیاژی و فرایندی، تولید تایر، تولید ترمز ضد قفل (ABS) و تولید رایانه موتور خودرو (EUC) است. حق پناه با تاکید بر اینکه برای هر کدام از این طرحها، یک بسته حمایتی تعریف شده است، گفت: محتوای این بستهها شامل چند نوع حمایت از جمله حمایت در فروش، تامین زیرساختها و زمین، تامین دانش فنی، فاینانس و تامین تسهیلات است. او در ارتباط با تامین مالی این طرحها نیز افزود: با توجه به اینکه ایدرو مجموعه ای حاکمیتی است، میتواند این طرحها را به عنوان طرحهای اولویت دار به نظام بانکی معرفی کند؛ علاوه بر این، ایدرو با فاینانسورهای خارجی در ارتباط است و میتواند این طرحها و سرمایهگذاران را به آنها معرفی کند. حق پناه تصریح کرد: همچنین ایدرو آمادگی دارد در طرحهای بزرگ مشارکتی حداقلی داشته باشد (تا 20 درصد)؛ با این حال، اولویت ایدرو اجرای کامل طرح توسط بخش خصوصی است.
اصلاح قانون هدفمندی در برنامه ششم
فارس: رئیس کمیته اقتصادی کمیسیون تلفیق برنامه ششم گفت: پیشنهاد شده تا ورود کالاهای مصرفی از مناطق آزاد و ویژه حذف شود.هادی قوامی با بیان اینکه ماده 12 مربوط به هدفمندی یارانهها اصلاح شده است، گفت: ماده 4 مربوط به مالیات ارزش افزوده مواد سوختی است که در پیشنهاد کمیته حذف شده تا دولت قانون مالیات ارزش افزوده را ارائه کند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: الزاماتی برای دستیابی به رشد اقتصادی تهیه شده که بخشی از آن مربوط به نحوه ورود و جذب درآمدهای نفتی است و سهم آن در بودجه جاری دولت مدنظر قرار گرفت. این نماینده مجلس در مورد هدفمندی یارانهها در برنامه ششم بیان داشت: الزام خواهد شد که دولت بیش از 60 درصد درآمدها را به یارانه نقدی نپردازد که در ماده 12 آمده است. او ادامه داد: دولت میخواهد کجدار و مریز هدفمندی را اجرا کند اما با اصلاحاتی همراه است و 20 درصد به تولید و مابقی زیرساختها برود. قوامی در مورد شاخصهای کلان اقتصادی عنوان کرد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی به 10 درصد افزایش خواهد یافت و درآمد نفت سرمایهگذاری شود و نیز شاخصهای کمی قابل پایش باشد. عضو کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه ششم توسعه در مورد رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه ششم هم عنوان کرد: دولت معتقد است گشایشهایی از طریق سرمایهگذاری خارجی انجام خواهد شد، همچنین اکنون فروش نفت دو برابر شده و فضای کسب و کار بهبود خواهد یافت.