موسیقــی
«خاطرهها» در بهار شنیدنی میشوند
تازهترین نواهای محمد منتشری
خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی اوایل سال آینده تازه ترین آلبوم خود برگرفته از آثار استادانی چون علی اصغر بهاری و عمادخراسانی را روانه بازار موسیقی میکند. محمد منتشری خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی با ارائه آثاری از استادان موسیقی ایرانی متشکل از علی اصغر بهاری، عماد خراسانی و خودش آلبوم «خاطرهها» را توسط موسسه فرهنگی هنری «نوخسروانی باربد» منتشر میکند.آلبوم «خاطرهها» که تازه ترین اثر منتشری بعد از انتشار آلبوم «نوروزانه» است حاصل همکاری و اجراهای خصوصی مرحوم علی اصغر بهاری با این خواننده در دهه شصت است که اوایل سال آینده در دسترس علاقهمندان موسیقی قرار میگیرد. این آلبوم دارای سه بخش است که در بخش اول، آوازی در مخالف سه گاه، سرود «زهره» با صدای محمد منتشری و تصنیف «مولود نبی» از ساختههای شیدا با صدای استاد بهاری، در بخش دوم آوازی در مایه ابوعطا با شعر و صدای مرحوم عماد خراسانی، تصنیف «بهار دلکش» و آواز شور با صدای محمد منتشری و در بخش سوم آواز شور و تصنیف «ماه من» با صدای محمد منتشری به مخاطبان ارائه میشود. محمد صفار منتشری از برجسته ترین هنرآموختگان جامعه باربد و از شاگردان مبرز زنده یاد استاد اسماعیل مهرتاش است. او با مقدمات موسیقی نزد پدر آشنا شد و با ورود به جامعه باربد، ردیف آوازی را نزد مرحوم مهرتاش فرا گرفت. سپس در محضر استادانی چون احمد عبادی و اصغر بهاری ظرایف موسیقی ایرانی را آموخت. داشتن استعداد همراه با فعالیت مداوم در جامعه باربد و همکاری مستمر با هنرمندان فعال در اجرای طرحهای هنری استاد مهرتاش سبب شد پس از گذشت سالها، محمد منتشری گنجینه ای غنی از فرهنگ موسیقی ویژه تهران را حفظ کرده باشد.از آوازهای معروف او میتوان به بیات تهران و کوچه باغیها تا ترانههای کسب و کار محلههای مختلف تهران اشاره کرد. ردیف آوازی استاد اسماعیل مهرتاش نیز چندی با آواز محمد منتشری و با همراهی سه تار هوشنگ فراهانی و تار فخرالدین حکیمی توسط انتشارات ماهور در ۸سیدی منتشر شد.این ردیف که نتیجه آموزش او نزد استادان موسیقی ایرانی و همچنین حاصل خلاقیت های او در چارچوب این آموزشهاست ردیفی است با ویژگیهایی اغلب متفاوت با ردیف های آوازی دیگر. البته مواردی در آن وجود دارد که در ردیفهای دیگر یافت نمی شود. منتشری قسمت اعظم ردیف حاضر را با استناد به محفوظات شخصی اجرا کرده است.بعضی از قسمتهای این ردیف بر روی نوارهای ریلی که در کلاس ضبط میشدند باقی مانده اند و خواننده اثر حاضر به پاره ای از آنها دسترسی داشته و توانسته است صحت محفوظات خود را با آنها محک زده و نقصانهای احتمالی را برطرف کند. محمد منتشری نزدیک ترین شاگرد به مهرتاش بوده و قریب ۲۰ سال از نزدیک با وی تماس داشته است به طوری که در دوران کهولت استاد بسیار اتفاق می افتاده است که وی آوازی از ردیف او یا تصنیفی از ساخته های او را که خود وی به علت کهولت فراموش کرده بوده برای او بخواند. محمد منتشری، صرف نظر از اینکه از بهترین و نزدیکترین شاگردان مهرتاش بوده، به دلیل اینکه فقط نزد مهرتاش آموزش دیده است، از بیان و لحنی برخوردار است که به اعتقاد گروهی از اهل آواز به لحن مهرتاش بسیار نزدیک است.
فیلم ایرانی جایزه جشنواره ونزوئلا را کسب کرد
فیلم کوتاه «انجماد عقربه» به کارگردانی عباس عمرانیبیدی بهعنوان بهترین فیلم در بخش فیلمهای کوتاه جشنواره ونزوئلا شد.فیلم کوتاه «انجماد عقربه» از ایران به کارگردانی عباس عمرانی بیدی به عنوان بهترین فیلم در بخش فیلمهای کوتاه جشنواره «روز کوتاه است» ونزوئلا برگزیده شد. سومین جشنواره فیلم «روز کوتاه است» در کاراکاس ونزوئلا با حمایت گروه پخش بینالمللی سینه پورست به مدت سه روز از 5 تا 7 اسفند 1395 برگزار شد. در این رقابت بینالمللی که بلال طاهری و پویا ظریف از ایران عضو هیات داوران آن بودند، 16 فیلم از کشورمان حضور داشتند و در نهایت فیلم کوتاه «انجماد عقربه» جدیدترین اثر عباس عمرانی بیدی به عنوان بهترین فیلم در بخش فیلمهای کوتاه برگزیده شد. این فیلم با ساختاری متفاوت در نوع روایت، واگویی یک اتفاق واقعی است که بهار نوحیان وهادی دیباجی به عنوان بازیگران اصلی در فیلم ایفای نقش کردهاند و مهدی زمین پرداز (بازیگر نقش سردار حسن باقری در سریال خاطرهانگیز آخرین روزهای زمستان) نیز بازیگردانی این فیلم را عهده دار بوده است. عباس عمرانی بیدی در پی کسب این موفقیت اظهار داشت: من این جایزه را به هنرمندان شهر عزیزم سبزوار که با مشقت فعالیت هنری میکنند تقدیم میکنم.بنابراین گزارش، عمرانی بیدی پیش از این فیلمهای کوتاه «پیاده رو»، «پارکینگ»، «اشک» و... را در کارنامه هنری خود داشته است.
مرتضی عرب خزائلی برنده جایزه هنر معاصر ویستا
تقدیر از کامبیز درمبخش
جایزه هنر معاصر ویستا نخستین برنده خود را شناخت.مراسم اهدای نخستین جایزه هنر معاصر ویستا عصر یکشنبه 8 اسفندماه در تالار فرخی یزدی باغ موزه قصر برگزار شد و مرتضی عرب خزائلی نخستین جایزه هنر معاصر ویستا را از آن خود کرد..در ابتدای این مراسم پریسا پهلوان مدیر گالری ویستا و برگزار کننده این جایزه هنری گفت:این جایزه همگام شده است با آغاز چهارمین سال فعالیت گالری ویستا.ده سال پیش فکر تاسیس گالری ویستا در ذهن من آغاز شد و بعد از طرح پرسشهای متعدد تلاش شد تا گالری ویستا پاسخی به چراییهایی باشد که درباره هنر معاصر پیش آمده است.او ادامه داد:ما تلاش کردیم با شفافیت و صمیمیت در کنار هنرمندان باشیم و بستری را برای حمایت ایجاد کند تا به نحو شایسته آثار هنرمندان عرضه شود و در خدمت هنر ایرانی باشد.مدیر گالری ویستا گفت:ظهور نسل جدید هنرمندان و گسترش رسانههای جدید این فضا را ایجاد میکند با لحن و فضای بصری جدیدی رو به رو هستیم چشم انداز جایزه ویستا این بود که بتوانیم به ایده هنرمند در هنر معاصر و بر اساس فراخوان جایزه بدهیم.پهلوان گفت:هنرمندان باید پروپوزال ارائه میدادند و فرایند طولانی طی کرد و خیلی از دوستان در ارتباط بودندتا در نهایت 150 طرح به دبیرخانه رسید. که 110 طرح برای بانوان و باقی طرحها برای آقایان بود.سن کمترین هنرمند حاضر 22 سال و مسن ترین فرد 57 سال بود و بیشتر طرحها در زمینه چیدمان، نقاشی، ویدئوآرت، عکس و ویدئوهای دیگر.او ادامه داد:اعتبار یک جایزه به هیات داوران آن است.از طرفی هدف دیگر گالری ویستا برای دورههای بعد میخواهد دو نوع تقدیر را پایهگذاری کند.یک پیشکسوتانی که اولین گام را برای هنر معاصر گذاشتند و دو افرادی که با نگاه ویژه در حوزههای مطبوعاتی و با نگاه ویژه تاثیر بر هنر معاصر تاثیر گذاشتند.مدیر گالری ویستا گفت:ما در حال حاضر به دنبال گسترش فضای فیزیکی گالری ویستا هستیم و امیدواریم به واسطه این جایزه این اتفاق نیز رخ بدهد.در ادامه این مراسم از کامبیز درمبخش هنرمند پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمیبه پاس فعالیتهای گسترده هنری اش در طول سال گذشته تقدیر شد.همچنین با حضور اعضای هیات داوران نشان ویستا به درسا اسدی، مهسا احسنی، علی میرزایی وهاوری دانش، علیرضا شهریاری، بیژن قاسمیو مهدیه پازوکی، ترلان تبار، نازنین اعوانی و مهدیه کواکب پناه و محمد رضا عرب خزایلی اهدا شد. در ادامه و با حضور رضا بنفشه خواه و شهره سلطانی بازیگر سینما و تلویزیون نخستین جایزه هنر معاصر ویستا به مبلغ 30 میلیون تومان چک نقدی در وجه هنرمند به محمدرضا عرب خزائلی اهدا شد تا بتواند پروژه خود را برای نمایش دادن در گالری اجرایی کند.