خــبــر
بایدن به سندرز تاخت
«جو بایدن» نامزد مطرح انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا از حزب دموکرات، «برنی سندرز» رقیب هم حزبی و سرسخت خود را در ارتباط با طرح پیشنهادی بیمه درمانی وی مورد انتقاد قرار داد. به گزارش ایرنا، تارنمای خبری سی ان ان(یکشنبه) با انتشار این خبر نوشت: بایدن در جریان همایشی دو روزه در ایالت نیوهمپشایر آمریکا، به کرات به سندرز در ارتباط با طرح پیشنهادی بیمه درمانی وی موسوم به بیمه درمانی برای همگان انتقاد کرد. معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا روز جمعه (۲۱تیر ماه)، سندرز را متهم کرد که بنابر طرح درمانی وی، شرکتهای خصوصی بیمه به کنار گذاشته میشوند. به گزارش سی ان ان، بایدن همچنان درصدد احیای طرح بیمه درمانی «باراک اوباما» است و معتقد است طرح پیشنهادیاش طی ۱۰ سال به جای سه تریلیون دلار، ۷۵۰ میلیارد دلار هزینه دارد و میتوان آن را فوری اجرا کرد. سی ان ان افزود: سندرز نیز در پاسخ به انتقادهای بایدن، روز(شنبه) در بیانیهای اعلام کرد که بنابر طرح بیمه درمانی پیشنهادی وی، هیچ شکافی جهت پوشش خدمات درمانی آمریکاییها بهوجود نخواهد آمد.در بیانیه سندرز و در پاسخ به انتقادهای بایدن آمده است: بر اساس این طرح پیشنهادی در یک دوره زمانی چهار ساله میتوان هر مرد و زن و پیر و جوان را در کشور تحت پوشش خدمات درمانی قرار داد. سندرز در این بیانیه تصریح کرده است: زمانی که «دونالد ترامپ» و صنعت بیمه درمانی درباره خدمات درمانی برای همه دروغپردازی میکنند، امیدوارم که دیگر هم حزبی دموکرات من، متوسل به دادن اطلاعات نادرست درخصوص تدوین قانون پیشنهادیم نشود. تارنمای خبری سی ان ان افزود: طرح بیمهای سندرز از سوی دیگر نامزدهای دموکرات همچون سناتور الیزابت وارن، وارن هریس و کوری بوکر مورد تأیید قرار گرفته است. در تازهترین نظرسنجیهای صورت گرفته، بایدن همچنان در صدر دیگر نامزدهای دموکرات قرار دارد و سندرز چند پله تنزل داشته است. در نظرسنجی مشترک شبکه خبری ان. بی. سی نیوز و وال استریت ژورنال که نتایج آن در ۱۲ جولای(۲۱ تیر ماه) انتشار یافت بایدن با کسب ۲۶ درصد در صدر قرار گرفته و پس از وی الیزابت وارن با ۱۹ درصد آرا در رتبه دوم جای دارد. سندرز در این نظرسنجی مشترک فقط ۱۳ درصد آرا را به دست آورد و در رتبه چهارم قرار گرفت. نظرسنجی مشترک ان. بی. سی نیوز و وال استریت ژورنال از هفتم تا نهم جولای(۸ تا ۱۶ تیر ماه) از ۸۰۰ رأی دهنده ثبت نام شده آمریکایی به عمل آمد. تا کنون ۲۵ نفر از حزب دموکرات خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نامزد کرده اند که از این تعداد ۶ نفر زن هستند. در حزب جمهوریخواه به جز دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا فقط یک فرد به نام بیل ولد ۷۳ ساله و فرماندار سابق ایالت ماساچوست خود را نامزد انتخابات ۲۰۲۰ کرده است.
عبدالعزیز بوتفلیقه کجاست؟
پس از شایعات بسیار درباره محل حضور رئیس جمهوری مخلوع الجزایر سایت مجله فرانسوی ژون آفریک اعلام کرد: او همچنان داخل این کشور حضور داشته و به لحاظ جسمی و روحی در وضعیت دشواری قرار دارد. به گزارش سایت ارم نیوز، آخرین صحنهای که مردم الجزایر از عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهوری سابق خود به یاد دارند به دوم آوریل بازمیگردد که در یک لباس سنتی و به دنبال فشار مردم استعفانامه خود را امضا کرد. الجزایریها کاندیداتوری وی برای پنجمین بار را نپذیرفتند. شایعه شده است که بوتفلیقه از محل اقامت خود که مجهز به لوازم پزشکی در شهر زیرلدا بوده اخراج شده و دولت همه لوازم موجود در آن را مصادره کرده است اما طبق اعلام سایت مجله ژون آفریک او هنوز در این مکان حضور دارد و بسیار لاغر شده و به دلیل تبعید به لحاظ روحی آشفته است. درد و رنج بوتفلیقه پس از بازداشت برادرش سعید بوتفلیقه در زندان نظامی به اتهام توطئه علیه قدرت کشور و تضعیف قدرت ارتش بیشتر شده است.رئیس جمهوری سابق الجزایر نسبت به دادگاهی شدنش مانند دیگر وزرای دولتش در هراس است؛ وزرایی که به اتهام فساد و چپاول اموال کشور در زمان قدرت، در حال حاضر در زندان بسر میبرند. شایعات مختلفی پیرامون محل حضور بوتفلیقه طی ماههای گذشته منتشر شده است، برخی میگویند او با خانوادهاش برای اقامت در کاخی به ژنو گریخته است. برخی میگویند در حبس خانگی داخل الجزایر قرار دارد و برخی دیگر میگویند با اسم مستعار برای درمان در بیمارستان سوئیس است.
تلاشهای نامزدهای انتخاباتی افغانستان برای شفافیت انتخابات ریاست جمهوری
در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری افغانستان، تیمهای انتخاباتی «عبدالله عبدالله»، «محمد حنیف اتمر» و «گلبدین حکمتیار» سه تن از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری این کشور، در تلاش هستند تا به گونهای مشترک زمینه شفافیت در این انتخابات را فراهم کنند. به گزارش شبکه خبری طلوع نیوز، این در حالی است که پیشتر گزارشهایی درباره احتمال ادغام این تیمهای انتخاباتی منتشر شده است، اما «قادر شاه» سخنگوی گروه انتخاباتی محمد حنیف اتمر این گزارشها را رد کرد. وی اظهار داشت: «تیم صلح و اعتدال، برای همصدایی و تفاهم با نامزدان انتخابات ریاست جمهوری یک جلسه مشترک دارند و درباره شفافیت انتخابات و اصلاحات انتخاباتی و همین طور درباره عملکردهای غیرقانونی حکومت نظر واحد ارائه میکنند.» از سوی دیگر، تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله میگویند که از ادغام با دیگر گروهها استقبال میکنند. «اسدالله سعادتی»، معاون دوم تیم انتخاباتی عبدالله عبدالله میگوید: «هر تیمی که آماده مذاکر با ما باشند ما نیز درباره سازوکارهای مشخص با آنها مذاکره خواهیم کرد. سازوکارهایی که نشان میدهد چگونه میتوان جلوی سوء استفاده «اشرف غنی» رئیس جمهوری فعلی افغانستان از امکانات دولت، فروش مجدد کرسیهای دولتی و استفاده از فرمانداران، والیات فرمانداران، فرماندهان پلیس و کارمندان دولتی برای مبارزات غیرقانونی را گرفت.» قرار است انتخابات ریاستجمهوری افغانستان در تاریخ ششم ماه مهر برگزار شود؛ اما تلاشها و احتمال دستیابی به توافق صلح تا بیش از یک ماه آینده، احتمال برگزاری انتخابات را کمرنگتر ساخته است. پیشتر «زلمای خلیلزاد»، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان گفته بود که اگر پیش از انتخابات توافقی درباره برنامه سیاسی حاصل شود، این توافق حاکم خواهد بود. او به تازگی در پیامی توئیتری نوشت که برای آغاز هرچه زودتر مذاکرات میان افغان ها، طالبان و حکومت افغانستان توافقهایی صورت گرفته است. این در حالی است که اشرف غنی در بسیاری موارد بر ضرورت انتخابات شفاف تأکید کرده و اطمینان داده است که دولت در این روند دخالت نخواهد کرد؛ وی همچنین تاکید کرد که انتخابات به موقع برگزار میشود.