برای شهریار شعر ایران
آرمان امروز: تاريخ هر سرزميني با هنرمندانش به خاطر سپرده ميشود و هر هنرمندي که ميميرد تکهاي از زيبايي پنهان ميشود.
در فرهنگ ما ايرانيان، زندگي با شعر آغاز (لالايي) و با شعر (نوشتهاي بر مزار) بدرقه ميشود. امروز 27 شهريور، روز شعر و ادب فارسي و روز بزرگداشت استاد سيد محمد حسين بهجت تبريزي متخلص به شهريار است.
«شهريار شعر ايران» در 11 دي 1285 در تبريز متولد شد و دوران کودکي را در روستاي خشکناب سپري کرد. پس از پايان سيکل براي ادامه تحصيل از تبريز به تهران رفت و در مدرسه دارالفنون و سپس در رشتهي پزشکي ادامه تحصيل داد ولي در پي حادثهاي عاطفي و عميق که منجر به ترک تحصيل وي شد پس از 6-5 سال تحصيل، بدون اخذ مدرک پزشکي، دانشکده و تهران را رها کرد.
استاد شهريار در سرودن اشعار فارسي و ترکي تبحر داشت. از جمله غزلهاي معروف او ميتوان به «آمدي جانم به قربانت ولي حالا چرا» و «علي اي هماي رحمت» اشاره کرد. شهريار نسبت به علي بن ابيطالب (ع) ارادت ويژهاي داشت. شعرهايش به قدري ساده و گيراست که کمتر کسيست که شهريار و چند بيتي از اشعار او را در خاطر نداشته باشد.
او همه عمر بيش از همهي شعراي بزرگ به حافظ تعلق خاطر داشت.شهريار به تمامي هنرها، به ويژه شعر، موسيقي و خوشنويسي علاقهمند بود. او نسخ، نستعليق و خط تحريري را خوب مينوشت و قرآن را با خط خوش کتابت ميکرد. در جواني، سه تار را به زيبايي تمام مينواخت، ولي پس از مدتي در پي تحولاتي دروني، براي هميشه آن را کنار گذاشت.مهمترين اثر شهريار منظومهي «حيدر بابايه سلام» است که از معروفترين آثار ادبيات ترکي آذربايجاني بهشمار ميرود و شاعر در آن از اصالت و زيباييهاي روستا ياد کردهاست. اين منظومه سرشار از تصويرسازيهاي بينظير و ملموس است. او در سرودن انواع گونههاي شعر فارسي (قصيده، مثنوي، غزل، قطعه، رباعي، و شعر نيمايي) نيز تبحر داشته است.نوجويي و نوانديشي، استفاده از زبان (بخصوص زبان محاوره) و مصطلحات و تعبيرات عاميانه در شعر، ارادت به قرآن و خاندان وحي، اُنس به اشعار حافظ، قدرت نفوذ کلام، موسيقي و اصطلاحهاي آن از جمله ويژگيهايست که در اشعار شهريار نمايان است.
برخي اشعار اين شاعر توسط خوانندگان از جمله غلامحسين بنان، سالار عقيلي (حالا چرا) و محسن چاووشي (گوهر فروش و ماه بر سر مهر) خوانده شده است. يک مجموعه تلويزيوني هم پيرامون زندگي شهريار، در سال 1384 به کارگرداني کمال تبريزي در سيمافيلم ساخته شد که در اين مجموعه تلويزيوني، شهريار را در سه مقطع سني خواهيم ديد که اردشير رستمي، جواني و مرحوم سيروس گرجستاني نيز ميانسالي و پيري اين شاعر را بازي کردهاند. در 27 شهريور سال 1367 روح پاک و جسم خسته و نحيف شهريار شعر ايران، با احترامي کم نظير، بنابر وصيتش در مقبرة الشعراي تبريز به خاک سپردهشد.