خواب زمستانی سربازان در خط مقدم؛

نبرد «اوکراین» یخ زد

آرمان امروز|پورحسين: انتشار تصاويري از خواب سربازان روسي و اوکرايني در خط مقدم درگيري و عدم شليک حتي يک گلوله در اين ميدان ها در روزهاي گذشته، شايد عجيب ترين تصويري بود که در ماه هاي اخير از جنگ روسيه و اوکراين منتشر شد. جنگي سخت و نفسگير که به گفته برخي تحليلگران در مراحل پاياني خود بوده و ممکن است يک رويداد مهم به آن پايان دهد. نبردي که به نظر مي رسد پس از فراز و نشيب هاي متعدد در مرحله يخ زدگي باشد.

مرتضي مکي، تحليلگر ارشد مسائل بين الملل در خصوص دلايل کاهش تنش ها در جبهه هاي جنگ اوکراين در مصاحبه با «آرمان امروز» مي گويد: پيش بيني مي شد که با آغاز فصل سرما در اروپا، پشتيباني از جنگ سخت تر شود و سرما رکود را وارد ميدان جنگ ميان روسيه و اوکراين کند. عموما بايد دانست که جنگ در فصل سرما و در چنين شرايطي نمي تواند دست آورد خاصي براي روسيه و اوکراين داشته باشد و به همين علت رکود به ميادين جنگ رسيده است.

وي افزود: از سوي ديگر بايد توجه داشت که اروپا همچون روزهاي اول نمي تواند تسليحات گسترده و زيادي در اختيار دولت اوکراين قرار دهد زيرا ديگر همچون گذشته متفق القول به دنبال حمايت از اوکراين نيستند و برخي دولت هاي اروپايي خواهان پايان يافتن سريع جنگ در اوکراين هستند.

مکي خاطرنشان کرد: بايد توجه داشت که زمزمه هاي آتش بس در اوکراين نيز به گوش مي رسد و برخي گروه هاي سياسي غربي براي ايجاد صلح ميان روسيه و اوکراين تحرکاتي داشته اند. مکرون و فرانسه نيز در اين عرصه بسيار فعال هستند و تلاش مي کنند تا مسير ديپلماتيک را براي ارتباط با روسيه هموار کنند. روسيه علاوه بر يک خط حائل، قطعا انتظار دارد تا تحريم ها نيز عليه آن ها لغو شود که مشخصا غربي ها به سادگي تحريم ها عليه روسيه را لغو نمي کنند زيرا اساسا اگر قرار بود به اين نقطه برسند، از ابتدا در مقابل روسيه با تحمل هزينه هاي زياد قرار نمي گرفتند.

در همين راستا جورجيا ملوني، نخستوزير ايتاليا گفت: تنها در صورتي ميتوان بحث مذاکره در جنگ اوکراين را مطرح کرد که قدرت طرفين برابر باشد.

اين نخستوزير ايتاليا گفت، دستيابي به راهکاري مذاکره محور براي جنگ اوکراين و روسيه، ارزش کمک به اوکراين را دارد.

اين اظهارات ملوني در حالي مطرح شد که مجلس ايتاليا ديروز در حال بررسي سياست اين کشور در خصوص ادامه حمايت از اوکراين در سال آينده ميلادي است.

اين رهبر راست افراطي ايتاليا باور دارد که روسيه در حال حاضر تمايل چنداني به مذاکره از خود نشان نمي دهد. او همچنين اين مسئله را با شي جين پينگ، رئيسجمهوري چين در ميان گذاشته است، فردي که به باور ملوني مي تواند نقش مهمي در پديد آوردن سازش و مصالحه در اوکراين داشته
باشد.

ملوني گفت، درباره نقش مهمي که چين مي تواند در حفظ کانال فعال ديپلماتيک با مسکو داشته باشد، با شي جين پينگ حرف زدم. ما همچنين خيلي صريح به يکديگر گفتيم که چين و ايتاليا کشورهاي بسيار متفاوتي هستند اما تاريخي چند هزار ساله دارند که امکان گفت و گو را به رغم اين تفاوت ها فراهم مي کند.

از سوي ديگر در حالي که زمستان در راه است و دماي هوا در بسياري از بخشهاي اوکراين به زير صفر مي رسد، اين کشور پس از آن که روسيه تاسيسات برق اوکراين را هدف حملات هوايي قرار داده، با بحران انرژي روبرو شده است. حدود 40 درصد از بخش انرژي اوکراين يا غيرفعال است، يا نابود.

ولوديمير زلنسکي، رئيس جمهوري اوکراين پس از ديدار با وزرايي از سوئد، فنلاند، نروژ، استوني، لتوني، ليتواني و ايسلند در کييف گفت: ما توافقهايي براي همکاري هاي بيشتر در زمينه هاي دفاعي و انرژي، پروژه هاي بازسازي کشور و تحريم ها داشتيم.

مقام سوئدي در اين ديدار گفت، بسته اي نزديک به 280 ميليون دلاري از سيستم هاي دفاع هوايي، مهمات، وسايل نقليه تمام زميني و تجهيزات شخصي زمستاني را براي سربازان فراهم کرده است. فنلاند نيز متعهد شد که بيشتر پناهندگان اوکرايني را بپذيرد. در واشنگتن، جان کربي، سخنگوي شوراي امنيت ملي کاخ سفيد نيز اعلام کرد ايالات متحده با شرکا و متحدان خود براي تهيه تجهيزات جايگزين انرژي و آب همکاري مي کند.

وزير امور خارجه اوکراين نيز خواستار دفاع هوايي بيشتر براي در هم شکستن اين چرخه شرورانه روسيه در نابودي زيرساختها شد.

الکسي رزنيکوف، وزير دفاع اوکراين در توييتي نوشت، از بيش از 16 هزار موشکي که روسيه در اين جنگ به سمت اوکراين شليک کرده، 97 درصد آن ها اهداف غيرنظامي را هدف قرار داده است. ما عليه يک دولت تروريستي ميجنگيم. اوکراين پيروز خواهد شد و جنايتکاران جنگي را به دست عدالت خواهد سپرد.

در اين ميان، ينس استولتنبرگ دبيرکل ناتو گفت، ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه تمايل دارد تا از يخ، برف و سرما به نفع خود در صحنه نبرد و عليه غيرنظاميان اوکرايني که با زمستاني سرد و سخت روبرو هستند، استفاده کند. به همين دليل است که متحدان ناتو در حال افزايش حمايت هاي خود از اوکراين هستند. پوتين اکنون در تلاش براي استفاده از زمستان به عنوان سلاحي عليه اوکراين است. اين يک روند وحشتناک است. ما بايد خود را براي حملات بيشتر آماده کنيم.

هفت وزير خارجه کشورهاي حوزه بالتيک و شمال اروپا که روز دوشنبه از کييف بازديد کردند، متعهد شدند که ژنراتورها، لباسهاي مخصوص هواي سرد و مواد غذايي را براي کمک به اوکراينيها بفرستند که هفته آينده آماده مي شود.

زلنسکي نيز هشدار داد، سربازان روسي براي حملات جديد آماده مي شوند و افزود، مادامي که موشک دارند، متاسفانه متوقف نخواهند شد. روزهاي آتي مي تواند سخت تر هم باشد.

ويتالي کليچکو، شهردار کييف نيز گفت، ممکن است تعدادي از سه ميليون نفر از مردم پايتخت اوکراين به مکان هايي منتقل شوند که خدمات ضروري ارائه مي شود. روسيه تاسيسات انرژي در اطراف کييف را با هدف حملات موشکي و پهپادي قرار داده که منجر به قطع برق و اختلال در آب رساني به شهر شده است.

در اين ميان، پنتاگون در حال بررسي اين مساله است که آيا بايد براي اوکراين بمب هاي نقطه زن با برد حدود 100 مايل تهيه کند که مي تواند خطوط روسي را بزند يا خير.

در همين راستا رئيس جمهوري آلمان تاکيد کرد، اوکراين درگير جنگ است و بسياري از مقامات غربي پافشاري مي کنند که آتش بس مي تواند تنها راه پايان اين جنگ باشد اما من معتقد هستم که هر صحبتي از آتش بس و متارکه جنگ نسنجيده است.

او در توضيح اين نظر خود چنين گفت: در اين لحظه، آتش بس به معناي ناديده گرفتن تمامي ناعدالتيهايي است که صورت گرفته است.

اشتاينماير گفت، وقتي نيروهاي روسيه هنوز بخشهايي از اوکراين را در تصرف خود دارند، اعلام آتش بس باعث مي شود اين نيروها در مناطق مذکور باقي بمانند، هر چند که اين کار قوانين بين المللي را هم نقض مي کند.

رئيسجمهوري آلمان گفت: «هدف آتشبس نبايد اين باشد... پس در اين لحظه نميتوانم راهي براي پايان جنگ ببينم.» صحبت هايي که نشان مي دهد هنوز هم اختلافات در حوزه ديپلماتيک براي آينده جنگ اوکراين وجود دارد و سربازان راهي جز گرم کردن خود براي جلوگيري از يخ زدگي در ميدان سياست و جنگ اوکراين ندارند.

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه