انتخاب تاریخ:   /  /   
کانال تلگرام اینستاگرام ویژه آیت الله نخستین کنگره بزرگداشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آرمان ملی شماره 63 آرمان ملی شماره 62 برلیان نت
اجتماعی
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
دسترسی به لاشه هواپیمای آسمان
پاتوق‌ها وخانه‌های تیمی،محل سکونت ۳۱درصد کودکان آزاردیده/کودکان «متکدی» درمعرض بیشترین آزارها
حذف تدریجی کنکور امکان‌پذیر است
هشدار نسبت به بالا بودن بیش از حد گوگرد در گازوییل/ وزارت نفت از تولید سوخت غیراستاندارد دست بردارد
حذف کنکور تکلیف قانونی است
برگزاری آزمون استخدامی جدید آموزش و پرورش در فروردین ۹۷
بمب خاموش حاشيه نشيني
تشدید "گزینش‌ سلیقه‌ای" و "بی‌عدالتی" با اجرای شیوه جدید جذب در مدارس غیردولتی/ زیرساختی برای نخبه‌پروری در مدارس دولتی وجود ندارد
تغییرات نرخ ارز، سرمایه‌گذاری در ایران را پرریسک کرده است/ شرایط مالی شهرداری به دلیل تخلفات گذشته مناسب نیست
الزام دریافت کارت ملی هوشمند برای ایرانیان بالای ۱۵ سال/افزایش تعداد ایستگاه‌های سیار پایتخت
برداشت بی‌رویه آب‌ زیرزمینی، عامل ایجاد زلزله‌های کوچک/اثرات متفاوت بودن خاک جنوب با شمال تهران
شناسایی 24 هزار کودک بی‌بضاعت در مدارس تهران/توزیع «بن پوشاک» در آستانه نوروز
آخرین اقدامات توقف شیوع آنفلوانزای پرندگان؛ ابتلای انسانی بعید نیست
رفع معضل ریزگردها در خوزستان، ۳ سال زمان می‌برد/ مقصر آلودگی هوای تهران گازوییل است نه بنزین
تا زیرساخت‌های طرح ترافیک جدید مهیا نشود، مجوزهای سال۹۶ معتبر است
جدیدترین تصمیمات برای مقابله با گرد و غبارِ خوزستان/اختصاص ۶۰۰ میلیون مترمکعب حقآبه به تالاب‌ها
پرسه شبح آنفلوآنزا در تهران
خوزستان خاك زده تا كي؟
شهرداری با حذف سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران نشان داد شناختی از «خبر» ندارد/ دیوار خبرنگار همیشه کوتاه است
هشدار نسبت به افزایش زنان بی‌خانمان/آماری از تعداد کودکان نامشروع وجود ندارد
افزایش مصرف «گل» در میان دختران
گرد و خاک آبادان و خرمشهر را در برمی گیرد
منطقه‌بندی تهران برای جمع‌آوری زباله توسط کودکان!/ارائه کارت به کودکان کار برای زباله گردی
کتاب‌های داستان جایگزین «پیک‌ نوروزی» می‌شود/با استعدادها و نخبه‌ها شناسایی می‌شوند
فعالیت خارج از ماموریت، ممنوع!
محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی راهپیمایی 22 بهمن
ابربحرانی به نام ریزگردها
برف و باران در راه است/ کاهش محسوس دما
اعلام علت حریق ساختمان برق وزارت نیرو تا ۲ هفته دیگر/ وجود ۵۰۰۰ ساختمان دولتی ناایمن در تهران
سکونت ۴.۵ میلیون نفر در بافتهای فرسوده و حاشیه‌ای استان تهران
تولید ۴۰ میلیون کتاب کمک درسی با گردش مالی ۲ هزار میلیارد تومان، فاجعه‌ای در نظام آموزشی/"مافیای کنکور" سد راه مصوبه شورای عالی
سکته مغزی در جوانان ۷ برابر میانگین
برق آتش «نيرو» را گرفت
گشت‌های ویژه‌ برای جلوگیری از ایجاد آلودگی در پایتخت
تدریس معلمان دیپلمه‌ در کلاس‌های درس/ وجود ۱۶ هزار زن فرهنگی سرپرست خانوار/ وضعیت اجرای طرح "مَحرم‌سازی" مدارس
استقرار بازرگان در دفتر نخست‌وزیری موقت
امتحان براي دبستاني‌ها؛ممنوع
احتمال ریزش ساختمان وزارت نیرو که از روز گذشته دچار حریق شد
محدودیت های تردد و توقف در طول برگزاری راهپیمایی مراسم ۲۲ بهمن
هوای تهران همچنان آلوده برای همه گروه‌ها/ پیش‌بینی بارش در پایتخت
حاشیه‌نشین‌هایی که بقایشان وابسته به اقتصاد موادمخدر است/عمق کودک‌آزاری در این مناطق
۲۰هزار مرگ منتسب به‌آلودگی در یک سال
برگزاری آزمون‌های تستی و استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی ممنوع شد/ انتقال آزمون مدارس خاص به دوره دوم متوسطه
۲ سال حبس برای توزیع سلاح سرد
شیوع هپاتیت "بی" در سیستان وبلوچستان/لزوم واکسیناسیون ۲۵ تا ۵۰ ساله‌های استان
مدارس ابتدایی، پیش دبستانی و مهدهای کودک تهران فردا تعطیل است
تصویب کلیات لایحه بودجه سال 97 شهرداری
زندگی در منفی ۱۰ درجه بدون کانکس/"شپش" مهمان مناطق زلزله‌زده
تنزل محیط‌زیستی ایران
قرارگرفتن ۸۰ درصد شهرهای بزرگ در مناطقی با لرزه‌خیزی بالا/پایین بودن سطح ایمنی کلانشهر تهران
بیشتر
کد خبر: 54506 | تاریخ : ۱۳۹۶/۷/۱۵ - 15:45
معرفی فست‌فودهای متخلف

معرفی فست‌فودهای متخلف

ایرج خسرونیا - رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران

آرمان- غذاهای آماده یا فست‌فود حالا جزء لاینفک برنامه‌غذایی روزانه اغلب ما شده است؛ غذاهایی که دیگر احتیاج نیست چندساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهیه کرد. شاید به اندازه نصف وقتی که برای خوردن چنین غذاهایی صرف می‌کنیم، برای تهیه و پختشان زمان نگذاریم. فست‌فودها با گوشت‌های فراوری‌شده همچون کالباس، سوسیس و همبرگر تهیه می‌شوند. فراورده‌های گوشتی‌ به‌دلیل وجود مواد نگهدارنده‌ می‌توانند‌ باعث بالارفتن چربی‌ و کلسترول‌ خون شود. مصرف فراورده‌های گوشتی‌ به‌ویژه همبرگر‌ به‌دلیل مواد نگهدارنده موجود در دراز مدت می‌تواند باعث بروز سرطان در افراد شود، اما این مساله به‌طور قطع به پزشکان ثابت نشده است. استفاده از اسانس و رنگ غیرمجاز در فست‌فودها خطر ابتلا به انواع بیماری‌های غیرواگیر را افزایش داده و در درازمدت به یکی از عوامل خطر تبدیل می‌شود. مردم باید جای مصرف فست‌فودها و غذای آماده سراغ مواد مغذی و میوه‌جات بروند تا سلامتی بدن از بین نرود.

ایرانی‌ها زیاد فست‌فود می‌خورند

اگر در هفته چندین وعده غذایی به خوردن فست‌فود اختصاص یابد، باید از همان موقع به سلامتی‌مان شک کنیم. بر اساس آمار مصرف فست‌فود در کشور ما از فراوانی بالایی برخوردار است. هم‌اکنون میزان مصرف فست‌فود در کشور ما از کشورهای اروپایی و آمریکایی هم بیشتر است. اغلب والدین شاغل و افراد در سفر از فست‌فود استفاده می‌کنند. این درحالی است که برخی افراد از گرم‌کردن و مصرف فست‌فود باقیمانده از شب گذشته ابایی ندارند و همین موضوع آنها را به بیماری‌های متعدد مبتلا می‌کند. همچنین روغن‌هایی که در طبخ این مواد استفاده می‌شود، نه‌تنها بی‌کیفیت است، بلکه برای سرخ‌کردن بار اول هم مناسب نیست، اما در فست‌فودفروشی‌ها بارها و بارها از این روغن نامناسب استفاده می‌کنند، طوری که این روغن به‌شدت سرطان‌زا می‌شود. این نوع سبک تغذیه از هیچ‌الگوی ایرانی و خارجی پیروی نمی‌کند و باعث بروز و تشدید بیماری در بین افراد می‌شود. برخی از افراد بر این باورند که غذاهای کشورهای اروپایی لذیذ و مناسبند، درحالی که این نوع سبک تغذیه نامناسب‌ترین الگو در کشورهای پیشرفته است. با بررسی مواد موجود در فست‌فودها باید گفت که چربی موجود در این موادغذایی زائد چاق‌کننده است. همچنین وجود نمک فراوان در فست‌فودها باعث افزایش فشار خون، تنگی عروق و کبد چرب می‌شود. بنابراین مصرف این نوع موادغذایی مفید نیست و از لحاظ بهداشتی هم مصرف‌کننده را با مشکلات متعدد مواجه می‌کند.

مشکلات بهداشتی فست‌فود‌ها

اغلب در محل‌های طبخ فست‌فود آلودگی‌های متعدد مشاهده می‌شود. افراد فعال در این آشپزخانه‌ها با دست‌های آلوده ساندویچ را آماده کرده و از مشتری پول دریافت می‌کنند. این وضعیت زمینه را برای انتقال بیماری‌های گوناگون مهیا می‌کند. افراد باید بدانند درصورت تمایل به مصرف فست‌فود ماهانه یک یا دو بار ضرر چندانی برای بدنشان ندارد، اما مصرف این نوع غذاها به‌شکل روزانه افراد را به بیماری‌های فراوان مبتلا می‌کند. در ضمن افراد برای صرف فست‌فود باید مراکز مورد تایید دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و وزارت‌بهداشت را انتخاب کنند، درحالی که اغلب فست‌فودها در محیط‌های نامناسب و غیربهداشتی تهیه می‌شوند. به‌هرحال هدف از تغذیه فقط سیر‌شدن نیست، بلکه مواد مصرفی باید مفید، مغذی و بهداشتی باشد.

چگونگی نظارت بر فست‌فودی‌ها

بازرسان وزارت‌بهداشت در طول سال دو بار به بررسی این مراکز می‌پردازند، هرچند تعداد این بازرسان اندک است. دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سه تا چهار نیرو به‌عنوان بازرس از مراکز در اختیار دارد. طبیعتا این تعداد نیرو پاسخگوی تعداد فراوان این مراکز نیست. در این شرایط دوباره و چندباره شاهد تکرار دور باطل بی‌توجهی به بهداشت و نظافت در مراکز طبخ فست‌فود هستیم. باید مردم از مراکز معتبر و مورد تایید وزارت‌بهداشت اغذیه تهیه کرده و کم‌وکیف رعایت بهداشت محیط را مورد بررسی قرار دهند. همچنین افراد می‌توانند با ممانعت از مصرف فست‌فود و خرید از مراکز غیربهداشتی خود و خانواده‌شان را در مقابل اثراث سوء این نوع سبک تغذیه مصون کنند. در ضمن افراد فعال در مغازه‌های فست‌فودفروشی باید بدانند اگر غذای مفید و باکیفیت به مشتری ارائه دهند، به همان ‌نسبت مشتری‌شان افزایش می‌یابد، در غیراین‌صورت بعد از مدتی مجبور به تعطیلی این مراکز می‌شوند.

افزایش مصرف فست‌فود و بیماری‌های قلبی

در سال‌های اخیر مصرف فست‌فود در کشور افزایش یافته است. این سبک‌زندگی خطرات متعدد را به‌دنبال دارد. هم‌اکنون شاهد افزایش بستری افراد جوان در بخش مراقبت‌های قلبی و ریوی هستیم، در حالی که در گذشته افراد بالای 50سال به بیماری‌های قلب و عروق مبتلا می‌شدند. حتی در بخش مراقبت‌های قلبی و ریوی شاهد بستری افراد 25‌ساله هستیم. در ضمن امروزه افراد زیادی به کبد چرب مبتلا هستند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده از هر صد نفر سونوگرافی‌کننده 70 نفر به کبد چرب مبتلا هستند. بنابراین مصرف فست‌فود می‌تواند زمینه‌ساز بروز انواع بیماری‌ها باشد. همچنین به‌دلیل رعایت‌نکردن بهداشت در مراحل تهیه و طبخ این اغذیه‌ها بر تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های انگلی و هپاتیت‌ها در کشور افزوده شده است. در این شرایط توصیه می‌شود با رعایت اصول بهداشتی از سوی مسئولان مغازه‌های فست‌فودفروشی‌ و توجه مردم به رعایت بهداشت در این مراکز از شیوع انواع بیماری‌ها در جامعه جلوگیری شود.

مصرف فست‌فود و بیماری‌های ناشی از آن

اگر فست‌فودها با بیماری انگلی و میکروبی همراه باشند، سیستم گوارش، یعنی مری، معده، اثنی‌عشر و روده بزرگ فرد مصرف‌کننده را بیمار می‌کند. برای‌مثال فرد به‌دلیل مصرف سالاد، سبزی یا غذای آلوده به اسهال خونی مبتلا می‌‎شود. در برخی مواقع نیز افزودنی و نگهدارنده در فست‌فود باعث بروز دل درد، اسهال و استفراغ می‌شود. در بسیاری از موارد بیماری فقط به‌دلیل مصرف غذای آلوده بروز می‌کند؛ یک ساندویچ می‌تواند علاوه بر میکروب‌های قارچی و ویروسی، بیماری‌های غیرعفونی همچون تنگی عروق، کبد چرب، بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون و دیابت را به‌دنبال داشته باشد. راهکار درست، کاهش مصرف فست‌فود، و در گام بعدی، خرید از فست‌فودی‌های استاندارد است. هر فرد با مشاهده تخلفات در مراکز اغذیه‌فروشی و رستوران‌ها می‌تواند بخش بازرسی دانشگاه علوم‌پزشکی منطقه سکونت خود را از وضعیت موجود آگاه کند. بازرسان دانشگاه علوم‌پزشکی نیز مرکز مربوطه را با مشاهده هرگونه بی‌توجهی به بهداشت محیط و وجود آلودگی در نحوه طبخ پلمب می‌کنند.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.