انتخاب تاریخ:   /  /   
ارسال سوژه کانال تلگرام اینستاگرام سالنامه آرمان منتشر شد نخستین کنگره بزرگداشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آرمان ملی شماره 63 آرمان ملی شماره 62 برلیان نت
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
درآمد پزشکان باید سقف معقول داشته باشد/درآمدهای غیرعادی به پزشکی و سلامت مردم صدمه می‌زند/رشد خطاهای پزشکی با افزایش عمل‌های جراحی
زمزمه‌های کاهش کف مهریه
کشف ۷۰۰۰ تن کاغذ احتکار شده با ارز دولتی/ پلمب ۱۱ سوله و ۶ انبار
احیای بافت فرسوده بودجه نمی‌خواهد
جزئیات وام 50 میلیونی دانش آموزی
آماده باش راهور برای نماز عید قربان و سفرهای آخرهفته/ هشدار درباره تصادفات شهریور
سایه‌ی مدیران سفارشی، مافیای پسماند و پیمانکاران غیرمتخصص بر سر تهران
عمق خشکسالی در منطقه سیستان فراتر از یک زلزله
پسماندهای عفونی بلای جان مردم
کورین امنیت دارد اما اوضاع اقتصادی بسیار بد است/ازدواج دختران ۱۵ ساله به دلیل بیکاری و فقر/جوانان مجبور به قاچاق هستند
واکنش سازمان غذا و دارو به نبود داروی بیماران مبتلا به"اس.ام.ای" در فهرست دارویی کشور/ "اسپینرازا" هزینه اثربخشی ندارد
دریاچه مصنوعی تبریز، ناقض سیاست دولت در احیای دریاچه ارومیه
سازمان بهزیستی پاسخگوی انتظارات معلولان نیست
هورالعظيم هنوز خاموش نشده
هشدار نسبت به خشک شدن دریای خزر/صحبت از نداشتن تجهیزات برای پایش آلاینده‌ها در خزر بی‌ربط است
پیشنهاد نامگذاری مکانی به نام عزت الله انتظامی در پایتخت
ابراز نگرانی از ظهور مسائل نوپدید در بین جوانان/ لرستان و کهگیلویه و بویراحمد در صدر آمار خودکشی/خودکشی‌ها بی‌ارتباط با بیکاری نیست
مشکل معلولان در تامین دارو و تجهیزات پزشکی/بهزیستی افراد معلول را نادیده می‌گیرد
سال تحصیلی جدید را بدون کسری آغاز خواهیم کرد
دریافت ۱۴۰ گزارش مردمی از تخلفات مدارس غیردولتی / احراز تخلف ۳۱ مدرسه
خبرهای خوشی برای کولبران گرفتار معلولیت در راه است/"صبور" باید بازهم صبوری کند
معتادان متجاهر مبتلا به ایدز و هپاتیت باید پذیرش و در قرنطینه‌های خاص نگهداری شوند/مسئولان برای درمان معتادان قدم بردارند
ارائه آموزش‌های بهداشتی به حجاج/آماده‌سازی پایگاه‌های مراقبت بهداشتی مرزی و هوایی
سرایت حاشیه‌نشینی به شهرهای متوسط
خدمات‌رسانی‌ها مخصوص شرایط بحران نیست
اخطارهای متعدد به وزارت کشور و فرمانداری‌ها برای عدم مدیریت پسماند/ وجود شیرابه‌های فاضلاب در تمام رودخانه‌های شمال کشور
قبل از رسیدن «بهمن»، صدای بهمن اعتراضات را بشنویم
بعید نیست حاشیه‌نشینی در تهران به وخامتِ هند و کشورهای آمریکای لاتین برسد/بی‌خبری افشانی از سندِ آسیب‌شناسی شهرها که در زمانِ خودش تهیه شد
تصویب رهاسازی آب از سوی ایران در بخش عراقی هورالعظیم
پراید درصدرخودروهای سرقتی/احضار ۸۵۰نفر دررابطه با پرونده سکه وارز
عمر «ازدواج‌ سفید» در ایران و آمارهایی درباره این شیوه زندگی
رابطه ناقص آموزش‌ و پرورش با آموزش‌عالی
مهاجرت از نخبگان به سطح اقشار متوسط رسيد
برخی ازمراکز مردم نهاد با انگیزه پولشویی تولید می‌شود
سیستان‌وبلوچستان دارای بیشترین مدارس خشتی و گلی/۱۱ استان زیر خط میانگین سرانه فضای آموزشی
دیگر با ماسک هم نمی‌شود نفس کشید / کم‌کم زنده به گور می‌شویم
واردات داروی مورد نیاز یک سال آینده تا مهر/عدم امکان گران‌فروشی دارو
دستور وزیر بهداشت برای دارو و درمان بیماران خاص/ اخذ تعهد از واردکنندگان دارو و کالاهای پزشکی
وضعیت زندانیان مهریه تعیین تکلیف شود
۱۷ ساعت کارِ سخت در قبال ۳۰ هزار تومان
«چشمه‌علی» را با تانکرِ آب پُر کردند؟
بیش از ۳۸۰۰ علی و فاطمه سال گذشته به خانه بخت رفتند
پروژه‌هاي فاقد سند در شهرداري
غلظت ذرات معلق در هوای سیستان به ۶۰ برابر حد مجاز رسید/ ۲۴۶ نفر روانه بیمارستان شدند
شرط بازگشایی مرز خسروی در اربعین/ گزارشی درباره آتش زدن هورالعظیم توسط عراقی‌ها نرسیده است
تدوین آیین‌نامه برای زباله‌های بیمارستانی/ گودهای حاشیه‌ی رودخانه کن تا ۵۰ سال دیگر هم پر نمی‌شود/ شهرداری درخصوص کلانتری‌ها به ما کم لطفی کرد
مرگ دانش‌آموزان یزدی و کم‌کاری سازمان‌ها
جنگ روانی درکنار انبارهای احتکار دارو/ماجرای کمبود داروهای بیهوشی
پیگیری اورژانسی وضعیت کودکان زباله‌گرد/انتقاد از نوع فعالیت برخی سمن‌ها به دلیل دامن زدن به کارِ کودک
گلایه سازمان حفاظت محیط زیست از نحوه مدیریت پسماندهای بیمارستانی/وزارت بهداشت نظارت بیشتری از بیمارستان‌ها کند
بیشتر
کد خبر: 54506 | تاریخ : ۱۳۹۶/۷/۱۵ - 15:45
معرفی فست‌فودهای متخلف

معرفی فست‌فودهای متخلف

ایرج خسرونیا - رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران

آرمان- غذاهای آماده یا فست‌فود حالا جزء لاینفک برنامه‌غذایی روزانه اغلب ما شده است؛ غذاهایی که دیگر احتیاج نیست چندساعت در آشپزخانه وقت گذاشت و آنها را تهیه کرد. شاید به اندازه نصف وقتی که برای خوردن چنین غذاهایی صرف می‌کنیم، برای تهیه و پختشان زمان نگذاریم. فست‌فودها با گوشت‌های فراوری‌شده همچون کالباس، سوسیس و همبرگر تهیه می‌شوند. فراورده‌های گوشتی‌ به‌دلیل وجود مواد نگهدارنده‌ می‌توانند‌ باعث بالارفتن چربی‌ و کلسترول‌ خون شود. مصرف فراورده‌های گوشتی‌ به‌ویژه همبرگر‌ به‌دلیل مواد نگهدارنده موجود در دراز مدت می‌تواند باعث بروز سرطان در افراد شود، اما این مساله به‌طور قطع به پزشکان ثابت نشده است. استفاده از اسانس و رنگ غیرمجاز در فست‌فودها خطر ابتلا به انواع بیماری‌های غیرواگیر را افزایش داده و در درازمدت به یکی از عوامل خطر تبدیل می‌شود. مردم باید جای مصرف فست‌فودها و غذای آماده سراغ مواد مغذی و میوه‌جات بروند تا سلامتی بدن از بین نرود.

ایرانی‌ها زیاد فست‌فود می‌خورند

اگر در هفته چندین وعده غذایی به خوردن فست‌فود اختصاص یابد، باید از همان موقع به سلامتی‌مان شک کنیم. بر اساس آمار مصرف فست‌فود در کشور ما از فراوانی بالایی برخوردار است. هم‌اکنون میزان مصرف فست‌فود در کشور ما از کشورهای اروپایی و آمریکایی هم بیشتر است. اغلب والدین شاغل و افراد در سفر از فست‌فود استفاده می‌کنند. این درحالی است که برخی افراد از گرم‌کردن و مصرف فست‌فود باقیمانده از شب گذشته ابایی ندارند و همین موضوع آنها را به بیماری‌های متعدد مبتلا می‌کند. همچنین روغن‌هایی که در طبخ این مواد استفاده می‌شود، نه‌تنها بی‌کیفیت است، بلکه برای سرخ‌کردن بار اول هم مناسب نیست، اما در فست‌فودفروشی‌ها بارها و بارها از این روغن نامناسب استفاده می‌کنند، طوری که این روغن به‌شدت سرطان‌زا می‌شود. این نوع سبک تغذیه از هیچ‌الگوی ایرانی و خارجی پیروی نمی‌کند و باعث بروز و تشدید بیماری در بین افراد می‌شود. برخی از افراد بر این باورند که غذاهای کشورهای اروپایی لذیذ و مناسبند، درحالی که این نوع سبک تغذیه نامناسب‌ترین الگو در کشورهای پیشرفته است. با بررسی مواد موجود در فست‌فودها باید گفت که چربی موجود در این موادغذایی زائد چاق‌کننده است. همچنین وجود نمک فراوان در فست‌فودها باعث افزایش فشار خون، تنگی عروق و کبد چرب می‌شود. بنابراین مصرف این نوع موادغذایی مفید نیست و از لحاظ بهداشتی هم مصرف‌کننده را با مشکلات متعدد مواجه می‌کند.

مشکلات بهداشتی فست‌فود‌ها

اغلب در محل‌های طبخ فست‌فود آلودگی‌های متعدد مشاهده می‌شود. افراد فعال در این آشپزخانه‌ها با دست‌های آلوده ساندویچ را آماده کرده و از مشتری پول دریافت می‌کنند. این وضعیت زمینه را برای انتقال بیماری‌های گوناگون مهیا می‌کند. افراد باید بدانند درصورت تمایل به مصرف فست‌فود ماهانه یک یا دو بار ضرر چندانی برای بدنشان ندارد، اما مصرف این نوع غذاها به‌شکل روزانه افراد را به بیماری‌های فراوان مبتلا می‌کند. در ضمن افراد برای صرف فست‌فود باید مراکز مورد تایید دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و وزارت‌بهداشت را انتخاب کنند، درحالی که اغلب فست‌فودها در محیط‌های نامناسب و غیربهداشتی تهیه می‌شوند. به‌هرحال هدف از تغذیه فقط سیر‌شدن نیست، بلکه مواد مصرفی باید مفید، مغذی و بهداشتی باشد.

چگونگی نظارت بر فست‌فودی‌ها

بازرسان وزارت‌بهداشت در طول سال دو بار به بررسی این مراکز می‌پردازند، هرچند تعداد این بازرسان اندک است. دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سه تا چهار نیرو به‌عنوان بازرس از مراکز در اختیار دارد. طبیعتا این تعداد نیرو پاسخگوی تعداد فراوان این مراکز نیست. در این شرایط دوباره و چندباره شاهد تکرار دور باطل بی‌توجهی به بهداشت و نظافت در مراکز طبخ فست‌فود هستیم. باید مردم از مراکز معتبر و مورد تایید وزارت‌بهداشت اغذیه تهیه کرده و کم‌وکیف رعایت بهداشت محیط را مورد بررسی قرار دهند. همچنین افراد می‌توانند با ممانعت از مصرف فست‌فود و خرید از مراکز غیربهداشتی خود و خانواده‌شان را در مقابل اثراث سوء این نوع سبک تغذیه مصون کنند. در ضمن افراد فعال در مغازه‌های فست‌فودفروشی باید بدانند اگر غذای مفید و باکیفیت به مشتری ارائه دهند، به همان ‌نسبت مشتری‌شان افزایش می‌یابد، در غیراین‌صورت بعد از مدتی مجبور به تعطیلی این مراکز می‌شوند.

افزایش مصرف فست‌فود و بیماری‌های قلبی

در سال‌های اخیر مصرف فست‌فود در کشور افزایش یافته است. این سبک‌زندگی خطرات متعدد را به‌دنبال دارد. هم‌اکنون شاهد افزایش بستری افراد جوان در بخش مراقبت‌های قلبی و ریوی هستیم، در حالی که در گذشته افراد بالای 50سال به بیماری‌های قلب و عروق مبتلا می‌شدند. حتی در بخش مراقبت‌های قلبی و ریوی شاهد بستری افراد 25‌ساله هستیم. در ضمن امروزه افراد زیادی به کبد چرب مبتلا هستند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده از هر صد نفر سونوگرافی‌کننده 70 نفر به کبد چرب مبتلا هستند. بنابراین مصرف فست‌فود می‌تواند زمینه‌ساز بروز انواع بیماری‌ها باشد. همچنین به‌دلیل رعایت‌نکردن بهداشت در مراحل تهیه و طبخ این اغذیه‌ها بر تعداد افراد مبتلا به بیماری‌های انگلی و هپاتیت‌ها در کشور افزوده شده است. در این شرایط توصیه می‌شود با رعایت اصول بهداشتی از سوی مسئولان مغازه‌های فست‌فودفروشی‌ و توجه مردم به رعایت بهداشت در این مراکز از شیوع انواع بیماری‌ها در جامعه جلوگیری شود.

مصرف فست‌فود و بیماری‌های ناشی از آن

اگر فست‌فودها با بیماری انگلی و میکروبی همراه باشند، سیستم گوارش، یعنی مری، معده، اثنی‌عشر و روده بزرگ فرد مصرف‌کننده را بیمار می‌کند. برای‌مثال فرد به‌دلیل مصرف سالاد، سبزی یا غذای آلوده به اسهال خونی مبتلا می‌‎شود. در برخی مواقع نیز افزودنی و نگهدارنده در فست‌فود باعث بروز دل درد، اسهال و استفراغ می‌شود. در بسیاری از موارد بیماری فقط به‌دلیل مصرف غذای آلوده بروز می‌کند؛ یک ساندویچ می‌تواند علاوه بر میکروب‌های قارچی و ویروسی، بیماری‌های غیرعفونی همچون تنگی عروق، کبد چرب، بیماری‌های قلب و عروق، فشار خون و دیابت را به‌دنبال داشته باشد. راهکار درست، کاهش مصرف فست‌فود، و در گام بعدی، خرید از فست‌فودی‌های استاندارد است. هر فرد با مشاهده تخلفات در مراکز اغذیه‌فروشی و رستوران‌ها می‌تواند بخش بازرسی دانشگاه علوم‌پزشکی منطقه سکونت خود را از وضعیت موجود آگاه کند. بازرسان دانشگاه علوم‌پزشکی نیز مرکز مربوطه را با مشاهده هرگونه بی‌توجهی به بهداشت محیط و وجود آلودگی در نحوه طبخ پلمب می‌کنند.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.