انتخاب تاریخ:   /  /   
ارسال سوژه کانال تلگرام اینستاگرام سالنامه آرمان منتشر شد نخستین کنگره بزرگداشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آرمان ملی شماره 63 آرمان ملی شماره 62 برلیان نت
سلامت
آخرین خبرها پربیننده‌ترین خبرها
10 ماده غذایی که کلسیم بالایی دارند
عوارض مصرف بیش‌ از حد گوجه‌فرنگی
کودکان و مصرف تخم‌مرغ
تغذیه مناسب برای کودکان
خوراکی‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان
محافظت در برابر سرطان با کلم بروکسل
مشکلات گوارشی مرتبط با روزه
کنترل فشارخون با این خوراکی‌ها
خوراکی‌های رقیق‌ کننده خــون
تقویت سیستم‌ایمنی با پیازچه
مواد غذایی مفید برای افراد بالای ۵۰ سال
غذاهایی که باعث بروز «جوش» می‌شوند
این غذاها را هنگام سرگیجه مصرف نکنید
خوراکی‌های سرشار از ویتامین C
آشنایی با سبزیجات کم قند
مواد غذایی مضر برای مغز
خواص باورنکردنی فلفل‌ قرمز
بهبود عملکرد مغز با آب‌ هویج
همه خواص تره‌فرنگی
آسپرین‌های طبیعی و گیاهی
غذاهایی که موجب اختلال در ‌خواب می‌شوند
خواص بادام‌زمینی برای سلامتی
تغذیه و سلامت دهان و دندان
دلایلی برای مصرف دانه‌ کدو تنبل
پیاز و کاهش‌خطر‌سرطان
خوراکی‌های سرشار از پروتئین
خوراکی‌های ممنوعه در صبحانه
موادغذایی مفید برای بدن
غذاهایی برای پوست
بهترین غذاهایی که از قلب محافظت می‌کنند
نشانه‌های مهم پیش‌دیابت
خوراکی‌هایی که موجب سردرد می‌شوند
نکاتی در مورد ویتامین A
خوراکی‌های دارای ویتامین C بیشتر
بهترین و بدترین غذاها برای شام
گرمک یک میوه خوشمزه
نشانه‌های هشدار‌دهنده اولیه فقر آهن
غذاهای آرامبخش برای عصبانی‌ها
فواید تغذیه‌ای خرما
بیماری‌هایی که با نوشیدن آب قابل کنترل هستند
پیامدهای مصرف فیبر ناکافی
پروتئین‌های گیاهی
خوراکی‌هایی برای تقویت سیستم ایمنی
همه خواص تخمه آفتابگردان
دلایل نیاز به کلسیم
نکات کلیدی تغذیه‌ای
میوه‌های چربی‌سوز
فواید پزشکی میوه‌ها و سبزیجات
ناشتایی‌های ممنوعه
بیشتر
کد خبر: 88191 | تاریخ : ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ - 11:23
راهکارهای طبیعی برای تقویت بینایی

راهکارهای طبیعی برای تقویت بینایی

آرمان- چشم برای سلامتی خود به بعضی از مواد معدنی نیز نیاز دارد. برای مثال سلنیوم به جذب ویتامین E و ساخته‌شدن آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن کمک می‌کند.

 ویتامین  C و بیوفلاوونوئیدها
از مواد بسیار مفید برای بینایی ویتامین C است. بیوفلاوونوئیدها نیز مواد آنتی‌اکسیدانی هستند که علاوه بر کمک به اثرگذاری ویتامین C، خود نیز فوایدی دارد. مطالعات نشان داده‌اند كه مقادیر بالای ویتامین C می‌تواند باعث كاهش خطر ابتلا به كاتاراكت شود. همچنین می‌تواند با كاهش فشار چشم، مانع گلوكوم (آب‌سیاه) شده و یا بیماری را در مبتلایان تسكین دهد. مركبات مثل پرتقال و لیمو، فلفل دلمه‌ای، کیوی، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، سیب‌زمینی و سبزیجات سبز و پربرگ منابع غنی ویتامین C هستند. پختن مواد غذایی این مقادیر را تغییر می‌دهد، زیرا گرما سبب كاهش ویتامین C موجود در مواد غذایی می‌شود. نور نیز سبب تخریب ویتامین C می‌شود.
 ویتامین  A و كاروتنوئیدها
ویتامین A آنتی‌اکسیدانی است كه در مواد غذایی حیوانی مثل شیر و لبنیات، جگر، تخم‌مرغ، كره و مواد غذایی گیاهی حاوی كاروتنوئیدها وجود دارد. كاروتنوئیدها رنگ‌دانه‌های قرمز و زردی هستند كه در گیاهان و حیوانات وجود دارند. این مواد به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل كرده و همچنین انواع خاصی از آنها (كه بیشتر بتا-كاروتن است) به ویتامین A تبدیل می‌شوند. بعضی از كاروتنوئیدهای دیگر نظیر لوتئین و زیگزانتین نیز مفید هستند. پختن مواد غذایی محتوای ویتامینی آن را تغییر می‌دهد، زیرا گرما سبب تخریب ویتامین A و بتاكاروتن موجود در مواد غذایی می‌شود.همچنین، درصورتی که از مواد غذایی تازه استفاده نمی‌کنید، مواد یخ‌زده بهتر از مواد كنسرو شده هستند.

ویتامین  E و مواد معدنی
ویتامین  E نیز یکی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است. بهترین منبع ویتامین E آجیل و روغن‌های گیاهی است. چشم برای سلامتی خود به بعضی از مواد معدنی نیز نیاز دارد. برای مثال سلنیوم به جذب ویتامین E و ساخته‌شدن آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن کمک می‌کند. غذاهای دریایی ازجمله مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد سلنیوم هستند.روی نیز به جذب ویتامین A کمک كرده و همچنین بخشی از یک آنزیم است كه تعداد رادیکال‌های آزاد را كم می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند كه روی، چشم را در برابر شب‌کوری محافظت می‌کند. روی در غذاهای دریایی، جوانه گندم و آجیل یافت می‌شود.

 لوتئین و گزانتین
لوتئین و گزانتین رنگ‌دانه‌های گیاهی زرد رنگ هستند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند لوتئین و گزانتین ممكن است در كاهش خطر ابتلا به كاتاراكت موثر باشند. لوتئین و گزانتین ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. این دو ماده اغلب همراه با یكدیگر در سبزیجات و میوه‌جات یافت شده و بدن می‌تواند لوتئین را به گزانتین تبدیل كند. در حال حاضر مقدار مصرف روزانه‌ای این دو ماده مشخص نشده است ولی بهتر است روزانه کمی مصرف شوند زیرا بدن نمی‌تواند این دو ماده را بسازد. بهترین منبع تامین این مواد، سبزیجات سبز و پربرگ به‌ویژه اسفناج است.
اسیدهای چرب ضروری شامل چربی‌های اشباع‌نشده اُمگا3 و اُمگا6 هستند. اسیدهای چرب ضروری در تكامل بینایی در نوزادان نقش دارند. كمبود این مواد (به‌ویژه اُمگا3) در بزرگ‌سالان ممكن است سبب كاهش دید شود. مطالعات نشان داده كه كمبود طولانی‌مدت ممكن است سبب تخریب شبكیه شود.بهترین منبع تامین اُمگا-3 ماهی است و مقدار توصیه‌شده مصرف دو بار در هفته است. نکته‌ای كه باید به آن توجه داشت این است كه روغن ماهی رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند، به همین دلیل كسانی كه زیاد ماهی یا روغن ماهی مصرف می‌کنند، باید به میزان كافی آنتی‌اکسیدان به‌ویژه ویتامین E مصرف كنند.تحقیقات نشان داده است كه آنتی‌اکسیدان‌ها خطر ابتلا به كاتاراكت را كاهش می‌دهند. بعضی از آنتی‌اکسیدان‌ها فواید دیگری نیز دارند. به‌طور مثال ویتامین A چشم را در برابر كوری محافظت كرده و ویتامین C ممكن است در جلوگیری یا تسكین گلوكوم نقش داشته باشد. همچنین اسیدهای چرب ضروری علائم خشكی چشم را كاهش داده و از چشم محافظت می‌کنند.به طور کلی مواد غذایی زیر برای داشتن چشمی سالم توصیه می‌شوند:
ویتامین  A: روغن كبد ماهی، جگر، هویج
لوتئین و گزانتین: اسفناج، كلم
ویتامین  C: فلفل دلمه‌ای، كلم، توت‌فرنگی، پرتقال
بیوفلاوونوئیدها: مركبات، انگور
ویتامین E: تخمه آفتاب‌گردان، بادام، فندق
سلنیوم: آجیل، غذاهای دریایی
روی: جوانه گندم، آجیل
اسیدهای چرب ضروری: ماهی
به‌طورکلی شما باید مقادیر زیادی سبزیجات سبز و پربرگ و هفته‌ای دو بار ماهی مصرف كنید تا چشمی سالم داشته باشید.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید مدیر سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشند منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشند منتشر نخواهد شد.