سقوط سرانه مصرف ماهی در ایران
- شناسه خبر: 21997
- تاریخ و زمان ارسال: 24 آبان 1402 ساعت 23:50
- نویسنده: روزنامه آرمان امروز
آرمان امروز–گروه اقتصادی: دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران در مورد وضعیت تولید آبزیان در کشور، دلایل گرانی این محصولات و راهکارهای کنترل قیمتها صحبت کرد. بزیان همچنان از محصولات گران در بازار محصولات پروتئینی است در حالی که به گفته دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، جایگاه ایران در تولید و توسعه آبزیان نسبت به گذشته بهبود یافته و تولید آبزیان با رشد همراه بوده است. علیاکبر خدایی در مورد وضعیت تولید آبزیان در ایران گفت: خوشبختانه در خصوص توسعه و تولید آبزیان در کشور سرمایهگذاریهای خوبی در سالهای گذشته انجام شده است و الان ما میبینیم که علاوه بر استانهای پرآب و ساحلی کشور، در روستاها و استانهای مرکزی حتی خراسان جنوبی که به نسبت خشک است، تولید بالا رفته و شاهد پرورش آبزیان در کنار چاههای کشاورزی هستیم.
خدایی ادامه داد: بر این اساس، تولید ما نسبت به ۱۰ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است مثلا در تولید میگو، آمار ما در سال ۱۳۹۲ حدود ۲۰ هزار تن بوده که حالا به ۶۰ هزار تن رسیده است که البته بیشتر آن صادر میشود. یا در تولید ماهیان سردابی هم تولید ما سال به سال افزایش یافته و از ۱۰۰ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن هم رسیده است. وی افزود: همزمان با افزایش تولید، واحدهای فراوری و بستهبندی برای عرضه آبزیان در فروشگاههای مختلف توسعه پیدا کرده است و در حال حاضر انواع ماهی و میگو در سایزهای مختلف در واحدهای فروشگاهی عرضه میشود. این صحبتها در حالی است که رصد بازار و بررسی دادههای آماری، نشانگر آن است که افزایش قیمت آبزیان در کشور نسبت به سایر اقلام پروتئینی مانند گوشت قرمز و مرغ بیشتر بوده است.
دبیر کل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با تایید این موضوع گفت: طبق بررسیهایی که ما انجام دادیم و نتایج آن را به وزارت جهاد کشاورزی ارسال کردیم، قیمت ماهی شامل ماهیان پرورشی و هم ماهیان دریایی در آبانماه امسال در مقایسه با آبان۱۴۰۱ رشد زیادی داشته است. برای نمونه، قیمت ماهی کپور سال گذشته ۶۵ هزار تومان بود که با ۱۰۰ درصد افزایش به ۱۳۰ هزار تومان رسیده است. قزلآلای معمولی ۸۳ هزار تومان بوده که به ۱۶۹ هزار تومان رسیده است. یا قیمت ماهی هَوور که ماده اولیه کارخانههای کنسروسازی است از ۵۵ هزار تومان به ۱۵۵ هزار تومان رسیده است. خدایی در مورد علت افزایش قیمت محصولات آبزی عنوان کرد: همانطور که اشاره شد، تقاضا برای مصرف ماهی افزایش یافته است، اما وقتی بازار را بررسی میکنیم ماهی مخصوصا ماهیان جنوب به میزان کافی در بازار نیست به طوری که این موضوع برای واحدهای فراوری ما هم مشکلساز شده است و آنها از کمبود ماهی گلایهمند هستند و این موضوع روی قیمت اثر میگذارد. خدایی در پاسخ به اینکه چرا به رغم افزایش تولید، شاهد کاهش عرضه ماهی در بازار هستیم؟ گفت: یکی از مشکلات این است که برخی شناورها و واحدهای صیادی با اینکه سوخت یارانهای استفاده میکنند ماهی صیدشده را به بازار داخل عرضه نمیکنند.