پلمپ یا رفع معایب؟
- شناسه خبر: 44071
- تاریخ و زمان ارسال: 15 اردیبهشت 1403 ساعت 23:50
- نویسنده: روزنامه آرمان امروز
علی اکبر فرقانی
آرمان امروز : رعایت بهداشت فردی و محیط از سوی کارگران سالن های غذاخوری، رستوران ها، چایخانه ها و قهوه خانه ها الزامی است، اما صنف قهوه خانه ها به دلیل عرضه قلیان و چای به مشتریان هر چه برای پاکیزگی محل کارشان تلاش کنند، به دلیل استفاده از ذغال نمی توانند پاسخگوی سخت گیری های مسئولان بهداشت باشند. این در حالی است که این صنف هر سال مبلغ قابل توجهی به عنوان حق عضویت باید به اتحادیه قهوه خانه داران پرداخت کنند، علاوه بر این پرداخت رهن و اجاره سنگین مغازه، پرداخت به موقع حقوق کارگران و هزینه های جانبی از جمله آب، برق و گاز و سه وعده غذا به کارگران؛ مشکلات خود را دارد.
در حالی که دیده شده بازرسان بهداشت برخی مناطق به ویژه شرق تهران به قهوه خانه ها مراجعه می کنند و چندین موارد را یادداشت و به متصدی قهوه خانه ها می دهند، متصدی قهوه خانه باید در مهلت تعیین شده نسبت به رفع آن ها اقدام کند. بعضا دیده شده برخی بازرسان به محل کسب و کار قهوه خانه داران مراجعه می کنند، پس از ۶ ماه، به جای این که دو باره مراجعه و به رفع معایب پی ببرند، اخطار پلمب واحد صنفی را صادر می کنند! این گونه برخوردها موجب خسارت جبران ناپذیر برای این صنف می شود و نارضایتی آنان را به همراه دارد. از سویی مسئولان بهداشت می گویند عرضه قلیان به مشتریان ممنوع است، از طرفی هم قهوه خانه داران مجبورند هزینه هایی که بر عهده آنان است، به اتحادیه بپردازند.
اگر عرضه قلیان ممنوع است، فعالیت اتحادیه برای چیست و این جدال و اختلاف و اعمال سلیقه سال هاست ادامه دارد و تاوان آن را صنف قهوه خانه داران می پردازند. آیا مسئولان برای پُرکردن اوقات فراغت جوانان تصمیمات و کارهای درخور توجهی برای جذب آنان انجام داده اند؟ قلیان کشیدن، مضر است، اما مواد مخدر صنعتی که به راحتی در دسترس جوانان قرار می گیرد، به دلیل اعتیاد، مضرات آن کمتر از قلیان نیست. بیشتر مشتریان به ویژه جوانان برای کشیدن قلیان و صرف چای به قهوه خانه ها مراجعه می کنند. متاسفانه به دلیل سخت گیری هایی که از سوی بازرسان بهداشت برای این صنف اعمال می شود، منصفانه و عادلانه نیست، این صنف با رستوران ها و سالن های غذاخوری برای رعایت بهداشت، از زمین تا آسمان تفاوت دارد. از این رو لازم است بازرسان بهداشت نگاه شان را نسبت به صنف قهوه خانه داران تغییر دهند و از سخت گیری هایی که موجب ضرر و زیان فراوان به این صنف می شود، خودداری کنند.